1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Vladimir Putin se teme de blestemele șamanilor. Cine e Nostradamus în uniformă

Sunt tot mai multe zvonuri că Vladimir Putin și-ar fi pus toată încrederea în vorbele unui medium care știe ce e în mintea altora. Mai mult, se aude că liderul de la Kremlin ar fi apelat și la un ritual.

Superstițios din calea afară, Vladimir Putin, speriat de șamani, ar fi făcut un ritual ca să scape de „nenorocire”. Ar fi sacrificat un câine negru și un vultur. Cercetătorii susțin că Putin și cei de lângă el „cred într-o mulțime de lucruri magice” și încearcă să se ferească cât pot de mult. Unele credinte ar putea fi cauza, în parte, chiar și pentru invazia Rusiei în Ucraina. Pe de altă parte, Putin s-ar teme și de un război psihic și este gata să se apere cu preoți și ofițeri cu puteri paranormale.

Hipnotizatorii îl apără pe liderul Rusiei

Potrivit unui document al Serviciului Federal de Gardă rus, agenția este pregătită să-l apere pe Vladimir Putin inclusiv cu ajutorul hipnotizatorilor. Existența unui plan de apărare parapsihologică poate părea bizară, dar înclinația pentru misticism și paranormal nu este neobișnuită în Rusia. De-a lungul timpului, elitele și chiar statul au apelat la ajutoare neconvenționale, cum ar fi Rasputin, parapsihologii KGB sau generalul FSB care a declarat că poate citi gândurile.

Yoghini versus parapsihologi KGB în războaiele de șah din epoca sovietică
Meciul dintre marii șahiști Viktor Korchnoi și campionul mondial Anatoli Karpov a durat trei luni, iar în echipa de antrenori a celui din urmă se aflau și membri ai KGB-ului. Aceștia îi însoțeau pe care jucătorii sovietici în străinătate, și mai ales în Occident. Și aceasta era o practică obișnuită nu numai pentru șah, ci și pentru alte sporturi.

Bărbații KGB-ului aveau rolul de a-i proteja, păzi și spiona pe sportivii sovietici departe de casă și de a-i ajuta să câștige, folosind „mijloace specifice”. Una dintre metodele recomandate în acest sens era influențarea parapsihologică a adversarului, o metodă cu atât mai indicată cu cât șahul este un „sport al minții”.

FSB a preluat preocuparea KGB-ului pentru paranormal

După căderea URSS, KGB-ul a devenit FSK și apoi FSB, dar preocuparea pentru paranormal s-a păstrat indiferent de denumire. Astfel, în 1996, serviciul avea un departament specializat, condus de Gheorghi Rogozin, însărcinat cu controlul fenomenelor oculte.

Într-un interviu acordat în 2006 pentru Rossiyskaya Gazeta, generalul Boris Ratnikov, un subordonat al lui Rogozin, a povestit ce făcea șeful său. Acesta susținea, de exemplu, că putea să invoce spiritele morților sau să intre în subconștientul oamenilor folosind fotografiile acestora.

Cine scria horoscopul zilnic pentru Boris Elțân

O altă sarcină a fost aceea de a scrie horoscopul zilnic pentru președintele rus Boris Elțîn. Ratnikov a dat ca exemplu de performanță a lui Rogozin episodul despre subconștientul lui Madeleine Albright. Folosind o fotografie a doamnei Albright, Rogozin ar fi pătruns în subconștientul acesteia, unde a descoperit cum aceasta credea că Siberia și Orientul Îndepărtat nu aparțineau de drept Rusiei și că, prin urmare, Moscova ar fi trebuit să fie deposedată de ele.

Puterea incredibilă a lui Ratnikov

La momentul respectiv, mulți au luat cuvintele lui Ratnikov drept o glumă, dar un incident ulterior a arătat că munca lui Rogozin a fost de fapt luată în serios la Kremlin. Aproape zece ani mai târziu, în 2015, într-un interviu difuzat de Kommersant, Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei și fost șef al FSB, a declarat în treacăt:

„Vă amintiți cu siguranță afirmația fostului secretar de stat american Madeleine Albright, potrivit căreia nici Orientul Îndepărtat și nici Siberia nu ne aparțin”. Ceea ce inițial a fost o pătrundere fotografică în mintea doamnei Albright, a scris cotidianul britanic The Guardian, s-a transformat mai târziu într-un „adevăr” diplomatic cu care oficialii ruși vor opera în mod public.

Nostradamus în uniformă

Scriitorul rus Oleg Kashin, care a cercetat pe larg legăturile lui Putin cu ocultismul, a povestit pentru The Sun Online cum viziunea lui Vladimir Putin asupra lumii a fost modelată de ceea ce spune Georgy Rogozin. Cu un interes mare pentru paranormal, acesta a cercetat telepatia, parapsihologia și alte domenii de studiu false, chiar el însuși susținând că are „puteri”.

Supranumit „Merlin la Kremlin” sau „Nostradamus în uniformă”, el a pretins că este capabil să citească gândurile, să invoce spiritele și chiar i-a prezis viitorul predecesorului lui Putin, Boris Elțîn. Și se spune că influența sa încă se mai exercită asupra lui Putin, chiar dacă a murit în 2014.

„Halucinațiile deranjate ale unui medium de la Kremlin, mort de mult timp, au dus la un război real și au dus lumea în pragul unui război nuclear”, a declarat Kashin pentru The Sun Online.

x

Șamanul aruncat într-un spital de psihiatrie

Pe lângă credința sa în puterile psihice ale lui Rogozin, care i-a modelat viziunea sa asupra lumii, se spune că Putin are o credință fermă în supranatural. Kashin a menționat cazul ciudat al „șamanului siberian” Aleksandr Gabyshev ca fiind un exemplu în acest sens.

Gabyshev a început un marș spre Moscova în 2019 cu scopul de a efectua ritualuri care să „purifice” spiritul „demonic” al lui Putin. Gabyshev a fost arestat înainte de a putea ajunge în capitala rusă și în prezent se află într-un spital de psihiatrie. „Legile rusești nu interzic șamanii și singurul motiv pentru arestarea sa, sunt sigur, este că Putin credea în aceste ritualuri și era îngrijorat de ele”, a declarat Kashin.

Expertul în Rusia Paul Gregory, cercetător la Hoover Institution de la Universitatea Stanford, este de acord că Putin l-a luat în serios pe Gabyshev, deoarece se încadrează în credințele mai largi ale multor ruși. „În timp ce un public occidental ar putea găsi căutarea de exorcizare a șamanului amuzantă, domnul Putin nu”, a spus el, scriind în Washington Times.

America este „diavolul”

The Guardian nota încă din 2015 că Nikolai Patrușev este unul dintre cei mai influenți oameni de la Kremlin datorită apropierii sale de Vladimir Putin. În urmă cu aproape zece ani, ziarul atrăgea atenția cât de periculos ar fi pentru Putin și Rusia să ia decizii bazate pe închipuirile unui „medium” precum Rogozin, potrivit căruia SUA și Occidentul vor să pună mâna pe două treimi din teritoriul Rusiei.

Împreună cu toate bogățiile naturale ale acestor regiuni. Acum, însă, după izbucnirea războiului din Ucraina, astfel de acuzații sunt făcute în mod deschis. Nikolai Patrușev, un susținător al războiului din Ucraina, declară public că „America este diavolul” care vrea să vadă că Rusiei i se face rău.

De la misticismul lui Dostoievski la razele cosmice care alimentează elanul vital al rușilor

Tema presupusei ostilități a Occidentului față de Rusia nu este alimentată doar de „sursa paranormală” descoperită de serviciile de informații ale Moscovei, având o vechime considerabilă. Conceptul se intersectează cu opera unor scriitori ruși importanți, precum Pușkin, Dostoievski sau Tolstoi.

Tonul este adesea mistic, cu politici și ambiții teritoriale legate de termeni precum „destin”. Gumiliov vorbește de razele cosmice și susține că în cazul Occidentului, seva cosmică a secat. Ceea ce nu se întâmplă în cazul Rusiei, care ar avea încă energia și vocația de a întemeia un imperiu slavo-turc pe continentul eurasiatic.

Parapsihologia și războiul din Ucraina

Prinși în retorica războiului, oficialii ruși vorbesc acum public despre „Occidentul malefic” care atacă Rusia inclusiv la nivel psihologic. Dar povestea e veche. Influența unui presupus medium și vindecător precum Rasputin la curtea țarului Nicolae al II-lea este cunoscută, la fel ca și afinitatea „mujicilor” pentru ocultism.

În România, în România, mai ales în zona Moldovei, au venit mulți vindecători și parapsihologi ruși, care au adus cu ei credința în manipularea energiilor, în posibilitatea de a le dirija în scopuri malefice sau benefice. Oare vreun parapsiholog al serviciilor secrete rusești ar fi intrat în mintea lui Joe Biden și ar fi văzut că acesta se pregătește să declanșeze un război nuclear?

Related posts

Aliații NATO își fortifică granița de est. Se vor construi structuri comune

econtext

Fostul premier israelian: Netanyahu a fost informat despre atacul Hamas de la 7 octombrie

econtext

Război în Ucraina, ziua 578. Serghei Lavrov: Planul de pace al Kievului este nerealist

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More