1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină?

Maghiarii pot veni în România după benzină și motorină. Márton Nagy, ministrul Dezvoltării Economice, a declarat că nu este exclusă reintroducerea unei „înghețări” a prețului la carburanți.

Prețurile la motorină vor scădea la mijlocul săptămânii în Ungaria, dar prețul rămâne în continuare ridicat, potrivit telex.hu. Prețul motorinei va scădea cu 8 forinți (10 bani) din 24 aprilie.

Maghiarii pot veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul? 

Pe de altă parte, benzina va costa la fel ca până acum. De miercuri, prețurile vor fi, așadar, după cum urmează, în țara vecină:

Benzină 95: 650 Ft/litru – 8,19 lei;
Motorină: 639 Ft/litru – 8,05 lei;

La Arad, benzina este 7,4 lei, iar în weekend chiar mai ieftină.

Tot la Arad, mptprina este 7,45 lei pe litru, mai ieftină în weekend.

Márton Nagy, ministrul Dezvoltării Economice, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că guvernul se va întruni în această săptămână pentru a decide o reducere a prețului la carburanți, deoarece prețurile la benzină și motorină din Ungaria sunt foarte mari în comparație cu vecinii săi. Ministrul a adăugat că nu este exclusă reintroducerea unei plafonări a prețului la carburanți.

Concret, ministrul Economiei, Márton Nagy, spune că prețurile din Ungaria sunt cu 7-9% mai mari decât media regională, ceea ce ar putea însemna până la 50 de forinți pe litru/ 0,63 bani. Afirmația este în linii mari adevărată atunci când se analizează prețurile la consumatorul final.

După cum s-a raportat anterior, majorarea obligatorie a accizelor a fost implementată de compania Mol în două etape, dintre care cea de-a doua a intrat în vigoare pe 15 ianuarie.

Începând de atunci, carburanții au fost mai scumpi cu 21 de forinți. Potrivit 168.hu, prețul mediu al benzinei după majorare va fi de 580 de forinți pe litru (7,6 lei/litru), în timp ce motorina va fi de 608 forinți pe litru (8 lei/litru) la nivel național. Dar scumpirile s-au accelerat, iar acum prețurile sunt considerabil mai mari.

Unele persoane economisesc 12.000 de forinți pe lună (1.570 lei) dacă alimentează în România.

Related posts

Rusia se pregătește pentru o acțiunea de proporții în Republica Moldova. Marea țintă a lui Vladimir Putin

econtext

Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

econtext

Valeriu Gheorghiță, implicat în Dosarul Vaccinurilor. DNA extinde cercetările

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More