30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România, lovită de un val de ploi. Ce ne așteaptă, anunțul meteorologilor despre cât ține vremea rea

România, lovită de un val de ploi. Deşi în scădere faţă de intervalul precedent, temperaturile se vor situa în continuare peste cele specifice la această dată. Va ploua în Maramureş, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Banat şi Crişana. La munte, la altitudini înalte va ninge.

O nouă schimbare a vremii în România „se va simți în toată țara!”, spune Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Minimele vor fi, în general, pozitive, 2…10 grade Celsius, iar în depresiuni este posibil ca temperaturile să se apropie de 0 grade Celsius.

Directorul ANM a explicat că ploile vor acoperi cea mai mare parte României, la începutul nopții de miercuri spre joi, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Maramureș, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și în zona Banatului și a Crișanei.

„Ploi moderate cantitativ însemnând 15-25 l/mp, dar la altitudini mai mari de 1600 de metri, pe parcursul nopții, ninsori și lapoviță, asociate în același timp cu intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70…80 km/h”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 CNN.

România, lovită de un val de ploi. Frig în nord, centru și nord-est

Joi, 16 noiembrie, vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât în intervalul precedent, cu precădere în nordul, centrul și nord-estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și temporar ploi slabe, pe arii restrânse, în regiunile intracarpatice și la munte. La altitudini în general de peste 1400 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în sud, centru și est, viteze de 45…55 km/h, iar pe creste peste 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

În București, temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă, apropiată de cea specifică datei, de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -1…0 grade.

Se depune strat de zăpadă

Vineri, 17 noiembrie, valorile termice, cu precădere cele din cursul nopții, se vor situa ușor peste cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării. Cerul, variabil la început, se va înnora treptat iar aria ploilor se va extinde și va cuprinde ziua jumătatea sud-vestică a teritoriului, apoi și celelalte regiuni.

Conform meteorologilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă mai însemnate, peste 20…25 l/mp, iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea temporar intensificări, mai ales în a doua parte a intervalului, cu rafale de peste 60…80 km/h pe creste și viteze în general de 45…55 km/h în zonele mai joase, în special din vest, sud-vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între 3 și 10 grade. La începutul zilei, izolat va fi ceață.

În Capitală, temperaturile, îndeosebi cele din timpul nopții, se vor situa peste cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 12…14 grade și minima de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate de ploaie ridicată spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

Related posts

Un general NATO avertizează: Rusia ar putea ataca cu rachete Europa

econtext

Aproape 2 milioane de pensionari care nu primesc niciun ban în plus după recalcularea din septembrie

econtext

Autoritățile din București au montat sute de stâlpișori, pentru a opri șoferii să parcheze pe trotuare și să blocheze accesul pietonilor

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix