2 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Armata SUA accelerează integrarea algoritmilor AI din sectorul privat

Armata SUA dorește să integreze algoritmi AI din sectorul privat comercial în operațiunile sale. Aceștia speră ca industria să găsească soluții pentru preocupările inevitabile legate de securitate care vor apărea în urma acestei mișcări.

Young Bang, adjunctul principal al secretarului asistent pentru achiziții, logistică și tehnologie al Armatei, a declarat în fața unei audiențe la summit-ul Amazon Web Services de săptămâna trecută din Washington, DC, că ar fi o pierdere de timp pentru Armata să reinventeze sistemele pe care industria privată le-a creat deja.

Armata SUA vrea să se folosească de inteligența artificială

Armata SUA deține o cantitate semnificativă de date pe care sistemele moderne de învățare automată le pot procesa eficient. Dezvoltarea algoritmilor necesari pentru acest proces a fost deja finalizată sau este în curs de desfășurare. Din acest motiv, Administrația de la Washington consideră că ar fi mai eficient să utilizeze aceste soluții existente în loc să încerce să creeze propriile algoritmi, conform declarațiilor lui Bang.

„Avem o mulțime de date… dar nu vom dezvolta algoritmi mai buni decât cei pe care îi aveți voi. Vrem să adoptăm algoritmi AI generați de terți la fel de rapid cum îi construiți voi.”, a spus Bang.

Bang a menționat că Armata este cel mai mare utilizator de AI și algoritmi din cele șase ramuri ale forțelor armate americane. Asta deoarece, spre deosebire de Marina cu navele sale sau de Forțele Aeriene cu avioanele sale, „resursa noastră sunt oamenii.”

Acești oameni generează o mulțime de date. Din acest motiv Armata devine cel mai mare utilizator de software de învățare automată pentru a procesa toate aceste informații.

Armata SUA a ajuns la un punct în care a adoptat complet practici moderne de software. Printre acestea se numără dezvoltarea agilă și CI/CD (integrare continuă și livrare continuă). Cu aceste practici deja implementate, Armata speră să le folosească împreună cu inteligența artificială pentru a ajuta în procesarea datelor.

Abordarea riscurilor

În afară de preocupările legate de parțialitate în rețelele neuronale, există și riscuri de securitate legate de utilizarea acestora, inclusiv ignorarea barierelor de siguranță și vulnerabilități standard în securitatea aplicațiilor. Este esențial să se evalueze aceste probleme înainte de a conecta modelele de învățare automată la programe care gestionează date sensibile sau recomandă acțiuni critice.

Armata SUA intenționează să emită o cerere de informații (RFI) pentru a obține soluții din partea sectorului privat.

„Este vorba despre Armata care spune că avem nevoie de ajutorul vostru. Încercăm să depășim lucrurile care ne-ar putea împiedica să adoptăm algoritmi generați de terți. Vrem să identificați anumite controale, și vrem să veniți înapoi și să spuneți: «Iată câteva procese și instrumente pe care le avem care vă pot ajuta», a mai spus Bang.

Șeful de achiziții al Armatei a subliniat interesul serviciului în a implementa mecanisme pentru a detecta și respinge datele și modelele care au fost sabotate sau programate să genereze comportamente neașteptate în viitor. Aceste date pot fi introduse în setul de antrenament sau furnizate în timpul procesului de inferență, potrivit TheRegister.

Related posts

Tensiuni pe linia Erevan – Moscova

econtext

Strategia de ambiguitate a SUA se încheie acum

econtext

Ucraina: Voluntari din peste 50 de țări luptă împotriva ocupanţilor ruşi în cadrul Legiunii Internaționale

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More