1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia revine in forță la Marea Neagră cu 16 nave și 48 rachete Kalibr. Ce ținte are?

Rusia revine in forță la Marea Neagră cu 16 nave și 48 rachete Kalibr. Ce ținte are? Rusia desfășoară șapte nave port-rachete Kalibr în Marea Neagră, cu o capacitate totală de tragere de până la 48 de rachete.

Rusia revine in forță la Marea Neagră cu 16 nave și 48 rachete Kalibr. Ce ținte are?

Rusia au desfășurat 16 nave în Marea Neagră începând cu ora 06:00, 8 octombrie, dintre care șapte sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, cu o capacitate totală de tragere de până la 48 de rachete. Cu o zi înainte, în Marea Neagră erau doar patru nave.

Rusia revine in forță la Marea Neagră cu 16 nave și 48 rachete Kalibr. Ce ținte are?

Această acumulare navală urmează un model de creștere a activității militare rusești în regiune, posibil ca urmare a atacului Ucrainei asupra terminalului petrolier din Feodosia, Crimeea.

La 7 octombrie, forțele de ocupație ruse au desfășurat patru purtătoare de rachete de croazieră Kalibr în Marea Neagră, capabile să lanseze până la 24 de rachete.

Expertul în aviație Anatoli Hrapcinski este de părere că Rusia va folosi rachetele Kalibr mai des pentru lovituri împotriva Ucrainei decât rachetele Kh-101.

Rachetele Kalibr și Kh-101 sunt rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune utilizate de forțele ruse, dar diferă prin platformele de lansare și încărcăturile utile tipice.

Rachetele Kalibr sunt în primul rând lansate pe mare de pe nave și submarine, în timp ce rachetele Kh-101 sunt lansate aerian de bombardiere strategice.

Kalibr sunt rachete mai mici și au o rază de acțiune mai scurtă decât Kh-101, dar pot fi desfășurate în număr mai mare de pe platformele navale, potențial copleșind apărarea aeriană.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că nu mai există nave de război rusești în Marea Azov.

De asemenea, se raportează că două nave care navighează din Bosfor în interesul Rusiei au trecut prin strâmtoarea Kerci din Crimeea până în Marea Azov în ultima zi.

„Federația Rusă continuă să încalce Convenția internațională pentru siguranța vieții pe mare (SOLAS) din 1974 prin dezactivarea sistemelor automate de identificare”, a raportat Statul Major al Armatei Ucrainei.

Rusia poate pregăti un răspuns dur după dezastrul din Crimeea, unde armata ucraineană a lovit cu rachete terminalul petrolier din Feodosia, considerat cel mai mare din peninsulă și care aproviziona în special armata rusă.

În urma atacului, s-a luat decizia unei evacuări în masă a peste o mie de civili, iar incendiul nu a fost stins și continuă să se extindă, cu rezervoarele de produse petroliere în flăcări.

Un reprezentant al serviciilor de intervenție a menționat că „suprafața incendiului de la terminalul petrolier s-a extins la 2.500 de metri pătrați.

Related posts

Contraofensiva Ucrainei continuă: Lumea trebuie să aibă răbdare. Rusia va înceta să mai existe

econtext

Putin a dat cărțile pe față. Motivul pentru care Rusia și-a retras armata din drumul către Kiev: „Asta ni s-a cerut”

econtext

Rusia o încasează: Cartier general bombardat, tren deraiat de explozie, uzină aruncată în aer

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More