0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Bunurile de lux, sub lupa autoritatilor! Ministerul Finantelor introduce accize pentru aur, platina, blanuri, iahturi, arme

Bijuteriile de aur si platina, blanurile naturale, masinile noi si rulate, cu motoare mai mari de 3.000 de cmc, dar si alte bunuri de lux vor fi supuse accizarii incepand cu 1 septembrie, potrivit Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, pentru bijuteriile din aur si platina, cu exceptia verighetelor, nivelul accizei va fi de 1 euro pe gram pentru aurul sub 14K si de 2 euro pe gram pentru autul de peste 14K.

In cazul confectiilor din blanuri naturale se va plati o acciza de 50 de euro pentru cele care costa sub 1.500 de euro, acciza crescand gradual pana la 1.200 euro pentru blanurile mai scumpe de 6.000 de euro.

Masinile noi si rulate (din import) cu motoare mai mari de 3.000 cmc vor fi accizate cu 1 euro pe cmc, , armele vor fi accizate gradual, de la 50 de euro pentru cele sub 500 de euro, pana la 1.500 de euro pentru cele mai scumpe de 6.000 de euro, iar cartusele vor fi taxate de asemenea cu 0,1-0,4 euro pe bucata in functie de categoria de pret.

Pentru navele cu vele, mai lungi de 8 metri, se va plati o acciza de 500 de euro pentru fiecare metru liniar din lungime, iar pentru iahturile cu motor acciza va fi de 10 euro pe CP, daca motorul este mai mare de 100 CP.

Masura este destinata sa compenseze impactul bugetar negativ pe care l-ar putea determina reducerea TVA la paine, de la 24% la 9%, iar veniturile suplimentare din accize sunt estimate la 300 milioane lei pana la finalul anului 2013.

https://econtext.ro/finante-banci/fiscalitate/bunurile-de-lux-sub-lupa-autoritatilor-ministerul-finantelor-introduce-accize-pentru-aur-platina-blanuri-iahturi-arme.html

Related posts

Rusia a interceptat mai multe drone în apropiere de Moscova

econtext

Rușii îi șicanează pe japonezi cu bombardiere strategice. Tu-95, misiune de 10 ore în Marea Japoniei

econtext

Germania dezvăluie planul Rusiei de război cu NATO. Document care indică începutul conflictului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More