3 decembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Se schimbă harta României?! Decizia istorică pentru țara noastră: România are dreptul

Decizia istorică se schimbă harta Europei?! Unioniștii din Republica Moldova militează pentru lichidarea consecințelor Pactului Ribbentrop – Molotov.

Anunț istoric pentru România

În timpul conferinței de presă intitulate „Reuniunea – o cale legală de integrare europeană a Republicii Moldova, integrarea directă a acesteia în UE – o cale ilegală”, susținătorii unirii au discutat despre importanța reunificării cu România, având în vedere nulitatea Pactului Ribbentrop-Molotov.

La data de 24 decembrie 1989, la Moscova, a fost luată o hotărâre prin care pactul încheiat între Hitler și Stalin, împreună cu protocolul său secret, au fost declarate nule, conform informațiilor de pe ipn.md.

Conferențiarul universitar, Andrei Groza, a declarat că atunci când un act este declarat nul, aceasta înseamnă că părțile implicate revin la poziția lor inițială.

Astfel, în momentul în care protocolul adițional secret al Pactului Ribbentrop – Molotov a fost declarat nul, teritoriile românești erau, de drept, așteptate să revină în componența României.

„Când un act este declarat nul, asta înseamnă că părțile revin la poziția lor inițială. Ceea ce înseamnă că în momentul declarării nulității protocolului adițional secret al Pactului Ribbentrop – Molotov, teritoriile românești trebuiau să fie reîntoarse în componența României. De drept, teritoriul din stânga Prutului aparține României”, spune el.

Decizia istorică pentru țara noastră. România, conform acestuia, are dreptul să-și restabilească suveranitatea asupra teritoriului din stânga Prutului, mai ales în contextul în care există peste un milion de cetățeni români pe teritoriul Republicii Moldova și alți un milion care așteaptă cetățenia română.

În legătură cu aceste aspecte, a fost pregătită o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

În aceasta se cere convocarea Parlamentului pentru a discuta:

– hotărârea privind reunificarea Republicii Moldova cu România
– lichidarea consecințelor Pactului Ribbentrop – Molotov

Potrivit spuselor acestuia, copia acestei scrisori va fi trimisă tuturor misiunilor diplomatice din Chișinău. De asemenea, a menționat că integrarea în Uniunea Europeană poate avea loc doar prin reunificarea cu România.

„România are dreptul să-și restabilească suveranitatea asupra acestui teritoriu. Mai ales, că acum pe teritoriul Republicii Moldova sunt peste un milion de cetățeni români și peste un milion așteaptă cetățenia română. În legătură cu aceste lucruri, am pregătit o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, domnul Igor Grosu, prin care cerem convocarea Parlamentului pentru a pune în discuție hotărârea privind reunificarea Republicii Moldova cu România și lichidarea consecințelor Pactului Ribbentrop – Molotov. Copia scrisorii o vom trimite tuturor misiunilor diplomatice din Chișinău”, a continuat acesta.

Comunitatea internațională trebuie să cunoască adevărul istoric

Conform unioniștilor, este esențial ca întreaga comunitate internațională să fie conștientă de adevărul istoric. Republica Moldova ar trebui să revină în componența României.

În contextul conflictului din Ucraina, România are capacitatea de a furniza Republicii Moldova un cadru de:

– pace
– stabilitate
– prosperitate

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că România este membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO).

„Suntem unicul stat care trăim după criteriile Pactului Ribbentrop – Molotov. E o absurditate. Dacă am depune eforturi, noi, cei din societatea civilă și Parlamentul, putem cu brio să aducem această chestiune în Parlament pentru a fi dezbătută. Să știe toată lumea care este dreptatea.

Cred că această adresare va deschide ochii la multe persoane”, a spus președintele Consiliului Național al Asociaților Obștești „Pentru Neam și Țară”, Vasile Nastas.

Decizia istorică

Incapacitatea unei dezvoltări normale

Conferențiarul universitar Vasile Onceanu și-a exprimat opinia că independența Republicii Moldova în ultimii 30 de ani a demonstrat incapacitatea acesteia de a se dezvolta normal.

Onceanu a amintit de actul Unirii semnat acum 106 ani. El a menționat că, deși s-a spus că este pentru totdeauna, contextul istoric a făcut dificilă realizarea acestui scop.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza pretențiilor repetate ale imperiilor de a menține influența asupra Republicii Moldova. El face referire și la Vladimir Putin.

„Independența noastră de 30 de decenii a demonstrat că noi nu suntem capabili să ne dezvoltăm normal. Foarte multă lume trăiește doar cu ziua de astăzi. De ce n-am putea reveni la normalitate? De ce să nu ne reunificăm cu Patria-mamă? Sunt 106 ani de când membrii Stafului Țării au semnat actul Unirii și au scris atunci că o fac pentru totdeauna, dar n-a fost să fie, pentru că Imperiul Țarist, Sovietic sau cel de acum, cu numele lui Putin, mereu a pretins să ne reîntoarcem sub influența rușilor.

E timpul, nu mai putem tolera o asemenea situație”, a spus conferențiarul universitar, Vasile Onceanu.

Related posts

Carmen Grebenișan, despre relația cu soacra! Influencerița dezvăluie detalii picante și despre căsnicie!

Cazaban Emilia

Ludovic Orban câştigă definitiv procesul prin care Guvernul este obligat că organizeze alegeri în localităţile fără primari

econtext

Drona SUA de 32.000.000$, care ar fi plecat din România, doborâtă de un SU-27 în Marea Neagră

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More