0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Dronele MQ-9 Reaper au executat o operațiune de securitate aeriană fără precedent în Franța

Dronele MQ-9 Reaper au executat o operațiune de securitate aeriană fără precedent în Franța. Forțele Aeriene și Spațiale ale Franței [AAE] și, mai ales, Aripa de supraveghere, recunoaștere și atac (ESRA) 33, cu sediul în Cognac, a primit permisiunea de a executa noi misiuni.

Dronele MQ-9 Reaper au executat o operațiune de securitate aeriană fără precedent în Franța.

Dronele MQ-9A Reaper MALE [Medium Altitude Long Endurance] actualizate la standardul Bloc 5, care sunt autorizate să zboare pe teritoriul național, au efectuat operațiuni dincolo de cele obișnuite.

Astfel, în cadrul ultimei ediții a exercițiului Volfa, 33 ESRA a asociat o dronă Reaper cu o aeronavă ușoară de supraveghere și recunoaștere [ALSR] „Vador” pentru o misiune care a constat în detectarea potențialelor amenințări la adresa aeronavelor „într-un mediu constrâns de război electronic” apoi în efectuarea unui raid aerian, echipajul dronei asumându-și rolul de lider al misiunii.

Dronele MQ-9 Reaper au executat o operațiune de securitate aeriană fără precedent în Franța
La 8 mai, dronele Reaper ale ESRA 33 și-au dovedit capacitățile în două evenimente majore: aniversarea Victoriei din 1945, la Paris și sosirea flăcării olimpice la Marsilia.

8

Cu această ocazie, AAE a desfășurat două dispozitive speciale de securitate [DPSA] pentru a forma „bule de protecție” menite să prevină orice act rău intenționat.

În premieră, două Reaper ale ESRA 33 au decolat de pe două amplasamente diferite pentru a integra, în aceeași zi, pe teritoriul național, două dispozitive de securitate aflate la peste 700 km una de cealaltă, pentru a completa și susține mijloacele puse în alertă în zbor [avioane de luptă, elicoptere Fennec pentru măsuri active de securitate aeriană].

Pentru dispozitivul special din Paris, un Reaper a decolat de la baza aeriană Cognac 709, iar pentru a asigura securitatea sosirii flăcării olimpice la Marsilia, o a doua dronă fusese trimisă anterior la Solenzara în Corsica, ca parte a conceptului MORANE, ce constă în desfășurarea unui detașament cu cea mai mică amprentă logistică posibilă.

Detașamentul ESRA 33 trimis în Corsica a fost format din două echipaje LRE [Launch and Recovery Element, pentru decolări și aterizări], mecanici și o stație de control la sol [GCS – Ground Control Station].

Cele două drone Reaper solicitate pentru aceste două dispozitive speciale au fost pilotate de la distanță de o echipă formată din patru aviatori cu sediul în Cognac, în timp ce controlul operațional era asigurat de Comandamentul Apărării Aeriene și Operațiunilor Aeriene [CDAOA] de la baza aeriană 942 din Lyon-Mont Verdun.

Potrivit Forțele Aeriene și Spațiale ale Franței, o astfel de operațiune a fost „fără precedent”.

În total, la această misiune de securitate aeriană au contribuit direct 16 aviatori detașați în Corsica și 20 de la Baza 709 Cognac.

Franța a utilizat din plin capacitățile dronelor Reaper, orgnizând misiuni inovatoare.

Cel mai mult a folosit drone Reaper în Sahel. Recent, una dintre acestea a efectuat o misiune la 2.500 de kilometri de baza aeriană Niamey din Niger, oferind acoperire timp de cinci ore”, a arătat site-ul Ministerului Apărării.

Related posts

Prigojin apare într-o nouă filmare. Liderul Wagner vorbește despre viața sa

econtext

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de genocid la Adunarea Generală a ONU

econtext

Război în Ucraina, ziua 860. Kievul eliberează mii de prizonieri pentru a lupta pe front

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More