10.2 C
București
15 mai 2025
econtext.ro
ȘTIRI

Giganții din tehnologie renunță la mii de angajați. Ce urmează

Giganții din tehnologie renunță la mii de angajați. Panasonic anunță un amplu plan de restructurare la nivel global, care include închiderea operațiunilor neprofitabile și concedierea a 10.000 de angajați. La nivel mondial, compania are 230.000 de angajați.

Panasonic, val de concedieri

Giganții din tehnologie renunță la mii de angajați. Pentru a-și spori productivitatea, Panasonic va reduce numărul locurilor de muncă la nivel global. Măsurile vor fi implementate pe parcursul anului fiscal început în aprilie 2025.

Compania japoneză produce echipamente electronice și a devenit un jucător important în domeniu. Recent, Panasonic și-a extins operațiunile în sectorul bateriilor și a început o colaborare cu Tesla Motors.

Fabrici închise

Cheltuielile asociate acestui proces de restructurare sunt evaluate la 900 de milioane de dolari pentru actualul an fiscal.

Conducerea companiei a precizat că va analiza performanța fiecărei divizii și filiale, punând accent pe eficiența operațională. De asemenea, Panasonic ia în calcul comasarea sau închiderea anumitor unități de producție.

Giganții din tehnologie

Concedieri la Siemens

Recent, Siemens AG, cel mai mare conglomerat european în domeniul ingineriei, a anunțat că urmează concedieri masive la nivelul unităților sale. Compania se concentrează pe trei sectoare principale: industrie, energie și sănătate.

Conform anunțului, 6.000 de angajați din ai Siemens se află pe lista neagră, iar 2.850 dintre aceștia își desfășoară activitatea în fabricile din Germania. Reducerile de personal vor fi puse în aplicare până în toamna anului 2027. În ultimii ani, compania germană a recunoscut că se confruntă cu o cerere tot mai scăzută la nivel global.

„În ultimii doi ani, cererea redusă, în special pe pieţele cheie din China şi Germania, cuplată cu sporirea presiunilor concurenţiale, au redus considerabil numărul de comenzi şi veniturile pe segmentul de automatizare industrială. Cererea globală pentru automatizare este intactă pe termen lung, dar compania trebuie să îşi ajusteze capacitatea de producţie în linie cu condiţiile de pe piaţă”, arăta compania.

Totuși, reprezentanții Siemens estimează că în acest an afacerea va înregistra o evoluție pozitivă pe segmentul automatizării.

La nivel global, divizia Industrii Digitale (DI) a Siemens AG are aproape 70.000 de angajați. În ciuda provocărilor din acest sector, Siemens a obținut un profit de 2,1 miliarde de euro în primul trimestru din 2025.

În România, compania are birouri în București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Related posts

Război în Israel, ziua 98. Conflictul din Orientul Mijlociu escaladează. SUA amenință cu represalii

econtext

Se moare tot mai mult in Romania! Cum a evoluat rata deceselor in ultimii douazeci de ani in fiecare judet

Asaftei Bogdan

Putin și-a anunțat „spontan” candidatura la prezidențiale. Cine l-a convins?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More