21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Putin și-a anunțat „spontan” candidatura la prezidențiale. Cine l-a convins?

Putin și-a anunțat „spontan” candidatura la prezidențiale. Președintele rus a declarat că va candida la alegerile din 2024, în timp ce vorbea cu participanții la o ceremonie de Ziua Eroilor Patriei, la care au participat reprezentanți ai regiunilor ocupate din Ucraina.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și-a anunțat „spontan” candidatura la prezidențiale. El a susținut că „avea alte gânduri”. Cine l-a convins?

„Voi candida la funcția de președinte al Federației Ruse”, s-a decis „brusc” Putin.

Artem Zhoga, președintele parlamentului autoproclamatei republici Donețk, i-a cerut să candideze pentru a fi reales.

Putin și-a anunțat „spontan” candidatura la prezidențiale. Cine l-a convins?

Zhoga și-a făcut cererea președintelui în numele „tuturor oamenilor care locuiesc în noile regiuni rusești”, „în numele întregului nostru popor, al întregului Donbas, al țărilor noastre unite”, potrivit Tass.

El a recunoscut că s-a gândit mult la decizia de a candida la președinție.

„Ei bine, deocamdată, ai dreptate. Este timpul unei decizii”, i-a spus el lui Zhoga.

Actualul mandat al președintelui Vladimir Putin expiră la 7 mai 2024. Următoarele alegeri prezidențiale din Rusia sunt programate pentru 17 martie. În același timp, Comitetul Central Rus a decis că alegerile vor dura trei zile: în perioada 15-17 martie.

În marginea ceremoniei de marcare a Zilei Eroilor Patriei, care este sărbătorită pe 9 decembrie în Rusia, mai mulți participanți i-au cerut lui Putin să candideze la alegerile din 2024.

„Am avut alte gânduri privind această problemă”, a spus el din nou. „Totuși, înțeleg că nu există altă cale astăzi. De aceea voi candida la prezidențialele din Rusia”.

Pentru specialiști, nu există nicio îndoială că momentul anunțului nu a fost spontan, ci coregrafiat cu grijă.

Putin a fost ales președinte al Rusiei în 2000, 2004, 2012 și 2018. Înainte de alegerile din 2012, mandatul prezidențial a fost majorat de la 4 la 6 ani.

După adoptarea amendamentelor la Constituția Federației Ruse în 2020, Putin a primit dreptul de a-și prezenta candidatura la alegerile prezidențiale din 2024.​

Opoziție cu graffiti

Cel mai proeminent opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, tocmai a avut un accident în închisoare.

Grupul său, Fundația Anticorupție, a plasat panouri în orașele rusești cu coduri QR ce duc la site-ul campaniei lor anti-Putin.

Un plan separat al grupului îndeamnă cetățenii ruși să folosească graffiti ca mijloc de a-și arăta opoziția.

Related posts

Revolta ca job part time? Vezi cu cat se plateste ora de protest

Asaftei Bogdan

Propaganda paradisului putinist: Sancțiunile pentru război au dus la recesiunea Occidentului și creșterea Rusiei

econtext

Zelenski a recunoscut posibilitatea organizării unor discuții privind formula de pace într-un stat din Europa

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix