0.8 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina are nevoie de 25 de sisteme antiaeriene Patriot. Ce țări le au dar nu le dau?

Ucraina are nevoie de 25 de sisteme antiaeriene Patriot. Ce țări le au dar nu le dau? Ucraina spune că are nevoie de 25 de sisteme Patriot pentru a o proteja pe deplin de atacurile rusești cu rachete și știe ce țări le dețin. Dar cine va renunța la ale lor?

Ucraina are nevoie de 25 de sisteme antiaeriene Patriot. Ce țări le au dar nu le dau?

În Ucraina, sistemul defensiv a fost folosit cu succes împotriva tuturor tipurilor de atacuri aeriene, inclusiv rachete de croazieră, balistice și chiar hipersonice.

De asemenea, a fost folosit într-un rol inovator, semi-mobil agresiv, pentru a distruge activele cheie ale aviației ruse, cum ar fi aeronava de mare valoare A-50U „Mainstay” de avertizare timpurie și control (AEW&C).

Ucraina are nevoie de 25 de sisteme antiaeriene Patriot. Ce țări le au dar nu le dau?
Dar Ucraina nu are suficiente lansatoare sau rachete pentru a se proteja împotriva nivelului actual de atacuri cu rachete ale Rusiei.

La 6 aprilie, președintele Volodimir Zelenski a spus că pentru a proteja pe deplin Ucraina de atacurile rusești cu rachete sunt necesare 25 de sisteme Patriot, fiecare constând din 6-8 baterii de rachete.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că el și echipa sa au identificat 100 de sisteme Patriot deținute în întreaga lume.

Raytheon, contractorul american de apărare care a proiectat și construit sistemul spune că a livrat peste 240 de unități Patriot către 19 țări, în timp ce Lockheed Martin, celălalt gigant american al apărării, a produs peste 10.000 de rachete.

Din toate punctele de vedere, războiul din Ucraina are ca rezultat creșterea capacității de producție a ambelor corporații, nu doar pentru a alimenta nevoile Ucrainei, ci și pentru a răspunde interesului pe care succesul Patriot l-a stârnit în întreaga lume.

A convinge orice națiune care nu a făcut deja acest lucru să renunțe voluntar la rachetele Patriot poate fi o provocare, dar există o potențială soluție.

Ucraina

Ca urmare a războiului în curs din Ucraina și la îndemnul guvernului SUA, atât Raytheon, cât și Lockheed Martin și-au mărit capacitatea de fabricare, la fel ca producătorii de componente precum Boeing, potrivit Kyiv Post.

Raytheon este acum capabil să producă 12 sisteme complete pe an, în timp ce Lockheed produce deja 500 dintre cele mai recente rachete PAC-3 anual, cu obiectivul de a ajunge la 650 până în 2027.

În timp ce Parlamentul European exercită presiuni asupra deținătorilor europeni ai sistemelor pentru a livra Ucrainei sisteme Patriot prin blocarea bugetului Consiliului UE, există câțiva beneficiari care nu se confruntă în prezent cu o amenințare iminentă și ar putea măcar să le împrumute.

Germania va furniza un sistem, atât a putut
Germania va furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot din stocul armatei proprii.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că, în urma discuției, Germania, în calitate de lider al Coaliției de Apărare Aeriană, va căuta sisteme de apărare aeriană Patriot pentru Ucraina, nu numai în cadrul NATO, ci și în întreaga lume.

În martie, Ministerul German al Apărării a semnat un contract cu americanul RTX (Raytheon) pentru achiziționarea de sisteme suplimentare de rachete antiaeriene Patriot.

Valoarea totală a contractului semnat este de peste 1,2 miliarde de dolari, care include furnizarea de lansatoare, radare, posturi de comandă, piese de schimb asociate și suport.

Comanda este plasată pe cea mai recentă versiune a sistemului de apărare aeriană în versiunea PAC-3MSE, care va completa calitativ flota de sisteme germane PAC-2.

Related posts

De ce Rusiei îi priește războiul din Ucraina

econtext

Grupul Wagner oprește recrutările „pe termen nedefinit”. Motivul invocat de Evgheni Prigojin

econtext

Putin ofertă pentru Ucraina. Pacea în schimbul renunțării la NATO

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More