10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Reteta succesului: Ce trebuie neaparat sa faci daca vrei sa ajungi primar! Zece lucruri pe care le-au facut toti candidatii care au cele mai mari sanse de a fi votati de Dan Irimia – Iunie 08, 2012 – 01:53

Intotdeauna, miza centrala a politologiei a fost urmatoarea: cum pot fi castigate alegerile?

Care este reteta de succes pe care trebuie sa o aplicam pentru a avea mereu castig de cauza in alegeri, indiferent de natura acestora?

Care sunt gesturile, actiunile, afirmatiile care trebuie aduse in fata publicului, astfel incat acesta sa te placa si sa te voteze obligatoriu?

Cheia succesului

Iar candidatii romani, indiferent de alegeri (locale, parlamentare, prezidentiale, etc), par sa fi gasit cheia succesului.

De douazeci de ani incoace, ei recurg, aproape in exclusivitate, la aceleasi actiuni pentru a cuceri inima si votul electoratului.

Econtext va prezinta un top zece al celor mai frecvente actiuni pe care le intreprind candidatii din Romania in campania electorala pentru a-si convinge electoratul ca ei trebuie votati.

Bineinteles, cele mai multe actiuni sunt extrem de ridicole deoarece sunt facute doar in campanie electorala.

Dar vor sa dea impresia ca ele ar fi facute mereu de catre candidati, ca asa este natura lor.

 

 

Iata cele ‚zece porunci’ care trebuie indeplinite pentru a castiga alegerile:

 

 

  1. Planteaza un copac!

 

Trebuie sa plantezi un copac! Evident, de fata trebuie sa fie toata presa. Nu conteaza daca ai mai facut acest lucru vreodata. Plantarea unui copac arata ca te intereseaza sanatatea publica, aerul pe care-l respira populatia, curatenia orasului, faptul ca esti ecologist.

 

  1. E obligatoriu sa te plimbi cu bicicleta prin centrul orasului!

 

Plimba-te cu bicicleta prin centrul orasului in care candidezi! Arata acelasi lucu ca la punctul unu, plus ca induce ideea ca ai solutii verzi pentru traficul urban, ca esti ecologist si ca nu esti o persoana comoda, care merge doar cu masina la serviciu (chiar daca pana atunci asa ai facut in fiecare zi).

 

  1. Trimite alegatorilor o vedere!

 

Trimite o vedere prin posta catre alegatorii din circumscriptia ta. Vederea se trimite preponderent cu ocazia unei sarbatori religioase. Acest lucru arata ca-ti pasa de aproapele tau, ca te gandesti la el, chiar daca pana atunci nu i-ai trimis nici o singura vedere.

 

  1. Inagureaza ceva! Taie o panglica undeva!

 

Neaparat taie o panglica undeva, inagureaza ceva, orice. De mare anvergura ar fi sa inaugurezi o institutie cu caracter social, o casa de batrani, de copii. Iar daca esti deja edil in functie, esti si mai avantajat: poti inaugura un proiect cu adevarat important. Dai astfel impresia ca te intereseaza si categoriile mai defavorizate din orasul tau.

 

  1. Fa echipe care sa faca curat prin oras. Sa aiba tricouri cu tine!

 

Formeaza echipe care sa faca ceva prin oras. Sa stropeasca parcurile impotriva capuselor, sa faca curatenie, orice. Foarte important, toti membrii acestor echipe sa aiba tricouri pe care sa fie inscriptionat numele tau.

 

  1. Fa-ti bannere electorale pe care sa scrie ca esti: DeVotat!

 

Fa-ti pancarte electorale in care un slogan sa fie neaparat cu numele tau, urmat de sintagma „DeVotat”. Jocul de cuvinte ‚De Votat – Devotat’ pare sa fie sloganul apologetic al oricarei agentii de publicitate care lucreaza pentru campanii electorale. Toti candidatii sunt devotati si de votat!

 

  1. Fii patriot local!

 

Propaga ideea ca te lupti cu zmeii de la centru pentru a obtine fonduri cat mai mari pentru orasul tau. Ceea ce e important aici e sa dai impresia ca doar tu poti razbi in batalia cu institutiile guvernamentale, ca doar tu poti reusi sa implementezi diferite proiecte necesare pentru urbea in care candidezi.

 

  1. Fa-ti o poza cu un copil in brate!

 

In mod obligatoriu, trebuie sa-ti faci o fotografie cu un copil in brate. Pentru presa! Toata lumea trebuie sa vada ca esti un parinte al neamului, un conducator care se gandeste la odraslele noastre, la viitor.

 

  1. Demareaza un proiect urias! Vino cu o idee noua!

 

Vino cu o idee impozanta pentru dezvoltarea orasului: metrou in Ciocarlati, strazi suspendate, parc de distractii, centru comercial, orice. Chiar daca este aproape imposibil de realizat! In plus, nu conteaza daca pana atunci ai fost deja primar sau consilier si ca puteai sa faci deja acest lucru. Nu conteaza ca ai dormit atatia ani, acum ti-a venit ideea asta! Si gaseste ceva grandios! Inca ceva: neaparat sa afirmi ca acest proiect va aduce sute de locuri de munca pentru oras!

 

  1. Mergi pe jos prin oras, vorbeste cu cetatenii!

 

Este foarte important sa fii vazut prin oras. Vorbeste cu oamenii, asculta-le necazurile, da-le sfaturi, promite-le solutii. Plimba-te printre ei! Arata ca esti interesat de soarta cetatenilor, ca mergi tu la ei sa-i asculti, chiar daca pana atunci nu te-a vazut lumea mergand prin oras decat in drum spre masina. E important ca lumea sa creada ca primarul vine direct la ei sa-i asculte. Nu conteaza ca in restul timpului lumea bate cu zilele pe la usile tale!

 

https://econtext.ro/eveniment–2/dosar/reteta-succesului-ce-trebuie-neaparat-sa-faci-daca-vrei-sa-ajungi-primar-zece-lucruri-pe-care-le-au-facut-toti-candidatii-care-au-cele-mai-mari-sanse-de-a-fi-votati.html

Related posts

Imperiul mediatic al lui Evgeni Prigojin. Rolul şefului de la Wagner în propaganda rusă

econtext

Putin, mesaj pentru SUA despre arma Rusiei care a băgat spaima în liderii de la Washington: „Poziţia noastră este clară”

econtext

„Un mesaj pentru Teheran: Ar fi putut fi mai rău”. Ce se află în spatele atacului de azi, atribuit Israelului, în orașul strategic Isfahan

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More