2 C
București
21 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Vezi ce a pățit fata lui Traian Băsescu în dosarul ‘Nana’! 7 ani a stat pe jar fiica fostului președinte

În urma deciziei Curții Constituționale a României privind prescripția, Tribunalul Călărași a încetat procesul penal față de toți inculpații din dosarul Nana. Pe listă se află și fiica cea mare a lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, conform capital.ro.

Tribunalul Călărași a dispus încetarea procesului penal pentru mai multe capete de acuzare, cum ar fi abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani pentru cei 11 inculpați din dosarul Nana, ca urmare a intervenirii prescripției, în urma aplicărilor deciziilor CCR, a informat Portalul Instanței. Printre aceștia se numără și Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, fost președinte al României.

Ioana Băsescu, vizată de decizia Tribunalului Călărași

Dintre cei 11 inculpați fac parte primarul din partea PSD din comuna Nana, Gheorghe Dobre, respectiv, și alți funcționari precum secretarul, contabilul și casierul primăriei. Acești au fost achitați pe fond pentru acuzația de grup infracțional organizat. În plus, fiecare dintre aceștia trebuie să achite 240.000 de lei în scopul recuperării prejudiciului de peste 3 milioane de lei.

De asemenea, au fost menținute sechestrele puse în dosar pe bunurile inculpaților, dar a ridicat măsurile asigurătorii pe mai multe terenuri cumpărate de Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al României, Traian Băsescu. Este important de menționat în acest sens că decizia Tribunalului Călărași nu este definitivă, aceasta poate fi atacată cu apel.

Dosarul a fost întocmit de Parchetul General în 2015

Dosarul Nana a fost trimis în judecată în urmă cu șapte ani, în luna mai a anului 2015. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, care era condus pe atunci de Tiberiu Nițu, în perioada 2005 – 2010, funcționarii primăriei Nana, din județul Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole.

„În perioada 2005 – 2010, inculpaţii Niculae Tudoriţa, Decu Florian, Neagu Marius Gelu, Dobre Marian şi fostul primar al comunei Nana, Budeşteanu Dumitru (în prezent decedat), au iniţiat, constituit şi sprijinit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop retrocedarea de terenuri agricole prin eludarea dispoziţiilor Legii fondului funciar şi a celorlalte reglementări în domeniu. În timp, la grupul infracţional au aderat inculpaţii Preda Simona Alina, Dobre Gheorghe, Preda Vasilica, Enciu Domnica şi Negoiţă Daniela, care au contribuit la realizarea scopului indicat.

Faptele care au constituit obiectul cercetărilor în prezenta cauză vizează un număr de 128 cereri de retrocedare de terenuri agricole, toate soluţionate de Comisia Nana în perioada mai 2006 – decembrie 2010. Trebuie menţionat faptul că aproximativ 44% din cererile de revendicare erau formulate în numele inculpaţilor, soţiilor sau soţilor, părinţilor, bunicilor acestora sau în numele altor rude sau afini.”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Related posts

Prognoza meteo, 11 decembrie. Regiunile în care se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

econtext

Un sondaj realizat de Parlamentul European arată că majoritatea românilor vor să voteze la europarlamentarele din 2024

econtext

Elena Lasconi, părăsită de greii Barna și Voiculescu, trimiși de USR pe 90.000€ salariu la Bruxelles

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More