17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

EXCLUSIV! DOVADA că Victor Ponta a comis fals şi abuz în serviciu. CINE mai trebuie tras la răspundere 3 Comentarii

Premierul Victor Ponta şi-a publicat recent declaraţia de avere, pe care a modificat-o la doar câteva zile de la audierea sa la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În această declaraţie apar proprietăţile pe care le deţine împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu, şi pe care nu le trecuse în declaraţia publicată în toamna anului trecut, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale.

Mai mult, o mare parte din campania negativă împotriva lui Klaus Iohannis a vizat exact locuinţele deţinute de actualul şef de stat, în număr de şase. În contextul acestei campanii, Iohannis era prezentat ca un “baron imobiliar”, în timp ce Ponta avea şapte case, dar afirma că deţine doar patru.

Fals

Pe scurt, Ponta admite acum că a minţit în declaraţia din toamna lui 2014, depusă în calitate de candidat la Preşedinţie. Şi că toata propaganda anti-Iohannis, pe această filieră, era total nefondată.

De altfel, Econtext, dar şi alte publicaţii au semnalat faptul că Victor Ponta şi Daciana Sârbu au comis falsuri în declaraţia de avere depusă al Biroul Electoral Central (BEC). Iată câteva exemple:

TOPUL prezidențiabililor după imperiile imobiliare pe care le patronează: Ponta Șapte Case îl răstoarnă pe Iohannis

Exploziv: Victor Ponta şi Daciana Sârbu au comis falsuri prin omisiune în declaraţiile de avere

Răspunsul ANI după ce ACL l-a reclamat pe Ponta că nu şi-a declarat şapte case

Avere la alegeri şi acum

În declaraţia de avere depusă pentru alegerile prezidenţiale, Ponta trecuse doar patru locuinţe, o casă de locuit în Gorj şi trei apartamente. În acelaşi timp, Daciana Sârbu afirma în declaraţia de avere din 12 iunie 2014 că are în proprietate trei locuinţe în Prahova, locuinţe pe care Victor Ponta trebuia să le includă şi el în declaraţia sa de avere, întrucât trebuie incluse toate bunurile deţinute de titular, dar şi de familie (soţul-soţia, copii). Astfel, cei doi aveau împreună şapte locuinţe.

Pe care le recunoaşte acum, în declaraţia actuală de avere. Recunoaşte chiar mai mult, chiar şi apartamentele luate cu banii de la Şova.

Astfel, în declaraţia depusă la Camera Deputaţilor la mijlocul acestei luni, Ponta trece toate locuinţele, chiar şi cele pe care le-a achiziţionat cu banii obţinuţi de la Şova. Astfel, pe lângă cele şapte locuinţe deţinute împreună cu Daciana Sârbu şi pe care trebuia să le declare când a candidat la prezidenţiale, Ponta a trecut şi apartamentele luate cu banii de la Şova. Şi pe care le-a vândut. Pe scurt, în total acum vorbim de nouă locuinţe (case, case de vacanţă, apartamente etc.).

DNA

Practic, cu noua declaraţia de avere, Ponta recunoaşte că a comis fals prin omisiune în declaraţia depusă în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale. În plus, o investigaţie trebuie să cuprindă şi Agenţia Naţională de Integritate, care a afirmat că Ponta nu a încălcat legea. Iată că, singur, Ponta arată că a încălcat legea.

Iată declaraţia de avere a lui Victor Ponta din 2014:

DA_2014-09-17_PONTA VICTOR-VIOREL_61739410

Iată declaraţia de avere a lui Victor Ponta din 2015:

https://econtext.ro/politica/exclusiv-dovada-ca-victor-ponta-a-comis-fals-si-abuz-in-serviciu-cine-mai-trebuie-tras-la-raspundere.html

Related posts

„E nevoie de acțiuni pe teren”. Hamas cere cu disperare ajutor și îi transmite un mesaj ferm liderului Hezbollah

econtext

Rusia își mută sistemele de apărare S-400 de la granițele NATO. Pierderile din Ucraina sunt uriașe

econtext

Fata urata a invatamantului romanesc! Topul celor mai GROSOLANE practici care sunt incetatenite in comportamentul personalului didactic

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More