26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

HARTĂ NAŢIONALĂ! Câţi români lucrează pentru companii străine – situaţia judeţ cu judeţ

Peste jumătate de milion de români lucrează la companii străine ce activează în ţara noastră. Mai precis, în anul 2013, lucrau 537.471 români munceau pentru companiile străine care activează la noi. Un număr destul de impresionant şi care a avansat extrem de puternic. Spre comparaţie, în 2004, numărul acestora era la jumătate (249.727, mai precis).

Companii străine

Este vorba despre românii care lucrează în bănci străine, în firme petroliere, de prelucrare a lemnului, în hypermarket-uri, mai toate afacerile mari, mai toate sectoarele economice fiind dominate de companii străine.

Iar cea mai mare parte dintre aceştia lucrează în Bucureşti, puţin peste un sfert din total. Publicaţia Econtext vă prezintă numărul acestora din fiecare judeţ, pe un element grafic ce reprezintă o hartă, aşa cum v-am obişnuit în trecut.

După cum spuneam, cea mai mare pondere de români ce lucrează pentru firme străine se află în Bucureşti (122.568). La polul opus, cel mai „sărac” judeţ din această perspectivă este Vaslui, puţin peste o mie de români sunt încadraţi în companii cu capital străin.

Dar IATĂ HARTA întreagă a românilor care lucrează pentru companii străini – situaţia judeţ cu judeţ:

http://econtext.ro/actualitate/harta-nationala-cati-romani-lucreaza-pentru-companii-straine-situatia-judet-cu-judet.html

Related posts

Domnule Ponta, nu iesiti in strada pentru Severin? Nu face PSD-ul lant viu in jurul lui? Unde va este sustinerea legendara?

Asaftei Bogdan

Realegerea lui Trump, coșmar pentru Europa. Vrea ieșirea SUA din NATO. Ce planuri are cu Rusia

econtext

Tensiuni în strâmtoarea Ormuz. Iranienii au orbit cu laser echipajul unui elicopter american

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix