1.4 C
București
22 noiembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

FOTO. În Parcul Circului din București, toată iarba e pârjolită. Rezistă, în schimb, gunoaiele

În absența unui sistem de irigare, toată iarba din Parcul Circului a fost arsă de soarele puternic. Pe pajiști au rezistat doar gunoaiele, prezente în cantități impresionante.

Parcul Circului din București. Un loc liniștit din sectorul 2, cunoscut în special pentru zecile de broaște țestoase din specia europeană de baltă. În cazul de față, celebrul lac cu izvoare naturale pe care plutesc lotuşi egipteni.

Cei care caută aici relaxare la iarbă verde și câteva minute de aer curat într-un oraș plin de poluare au parte de o surpriză neplăcută.

Peluzele unde pe vremuri era multă iarbă verde acum arată ca o pășune. Toată iarba este arsă de soare, cu multe buruieni, gunoaie, sticle de bere, doze de aluminiu aruncate la tot pasul, resturi de ambalaje. 

Iarbă este arsă de soare și plină de buruieni și gunoaie

Sistemul de irigare nu este funcţional de mai bine de un an, aceasta fiind principala cauză de degradare a vegetaţiei.

În grija Primăriei Capitalei

Parcul Circului nu este singurul din București care arată deplorabil. De administrarea lui se ocupă ALPAB (Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Parcul are o suprafață de 26 de hectare și a fost construit după planurile arhitectului Valentin Donose. Aici, aproape în fiecare weekend, Primăria Capitalei organizează târguri de adopție pentru câini.

Chiar dacă evenimentele sunt promovate masiv pe rețelele de socializare ale autorităților locale, parcul nu pare să se bucure de atenția autorităților.

Parcul arată deplorabil

Inaugurat în urmă cu peste șase decenii

Actualul parc s-a construit începând cu 1958 pe fosta groapă „Tonola”. În 1960 au început lucrările de sistematizare și de construire a instalației de apă a parcului, iar un an mai târziu, acesta este inaugurat. În mijlocul parcului se află „Lacul cu izvoare naturale”.

Într-o declarație mai veche a primarului general, Nicușor Dan, acesta spunea că „de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariţiei în zonă a mai multor clădiri cu fundaţii adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul”, conform News.ro,

Parcul are locuri de joacă noi

Dacă în Cișmigiu, de exemplu, locurile de joacă au fost scoase și urmează să fie modernizate în perioada următoare, în Parcul Circului, problema a fost deja rezolvată.

Locurile de joacă din parc

Edilul Capitalei a anunțat pe contul său de Facebook, pe 17 iulie, că a finalizat „reparațiile la cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului de Stat”. 

Acum, urmează să fie încheiat și un contract cu o societate de pază care să aibă posturi fixe și să patruleze 24 de ore din 24 pentru ca parcul să nu mai fie vandalizat.

Related posts

Rușii atacă din nou Ucraina la granița cu România. Cum au reacționat Forțele Aeriene Române

econtext

Se schimbă harta României?! Decizia istorică pentru țara noastră: România are dreptul

econtext

Anunţ oficial de la MApN. Mobilizare în şase judeţe din România, angajatorii au obligaţia de a asigura prezenţa rezerviştilor!

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More