28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Liberalii ardeleni acuzați de trădarea valorilor românești. „PNL să-și schimbe numele!”

PNL să-și schimbe numele. Jurnalistul clujean Liviu Man acuză atitudinea obedientă a unor policieni PNL, din Ardeal, față de reprezentanții minorității maghiare. El face referire la Emil Boc, Ilie Bolojan, dar și la Florin Birta, primarul municipiului Oradea. Cei enumerați sunt acuzați de „trădarea valorilor românești”. Jurnalistul își argumentează opinia făcând referire la mutarea sau chiar demoarea unor statui aparținând unor personalități române. Și promovarea unor monumente simbol al minorității maghiare.

PNL trebuie să-și schimbe numele, susține cunoscutul jurnalist clujean Liviu Man. Acesta acuză dezinteresul unor lideri ardeleni ai partidului față de simbolurile românești. El îi enumeră pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, pe Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca și pe Florin Birta, primarul Oradiei.

„Trebuie neapărat ca PNL să-și schimbe numele partidului pentru că numai național nu este. O fi liberal, dar național nu mai este de multă vreme, de când în fruntea partidului se lăfăie antiromâni ca Emil Boc, Ilie Bolojan sau Florin Birta actualul primar al Oradiei.

Ce tristețe! Partidul sub guvernarea căruia s-a obținut independența României și apoi Unirea de la 1918 a ajuns să fie condus de o gașcă de trepăduși mediocrii intelectuali, puși doar pe căpătuială și pe trădarea valorilor românești”, a arătat Liviu Man.

Cunoscutul jurnalist îi acuză pe politicienii PNL de „trădarea valorilor românești”. În acest sens, își argumentează punctul de vedere cu o serie de demersuri și acțiuni pe care le consideră antiromânești.

PNL

Acuzații la adresa lui Ilie Bolojan

În articol, Liviu Man arată ce s-a întâmplat cu statuia lui Mihai Viteazu din Oradea, dezvelită în 1994. El îl acuză pe Ilie Bolojan, fostul primar că l-a mutat pe Mihai Viteazu într-un depozit. Iar în locul acestuia a preferat să ridice o statuie a Regelui Ferdinand

„Dar ce se întâmplă cu statuia lui Mihai Viteazul din Oradea? Statuia celui mai mare voievod al românilor a fost dezvelită în 1994 în Piața Unirii din Oradea, statuie care a fost făcută din banii Asociației Mihai Viteazul a cadrelor militare în rezervă. Deci pentru statuia întregitorului românilor nu s-au găsit bani de la buget.

În ciuda acestui fapt, statuia neaparținând municipalității într-un gest de captatio benevolentiae al penibilului Ilie Bolojan vis-a-vis de neamțul de la Cotroceni, l-a demolat pe Mihai Viteazul ca să-l înlocuiască cu neamțul rege Ferdinand. De cinci ani Mihai Viteazul zace în depoul de tramvaie Oradea în timp ce în două săptămâni regele Ladislau se va bucura de inaugurarea statuii sale”, a mai scris jurnalistul.

Emil Bo

PNL să-și schimbe numele

Tot în această direcție jurnalistul Liviu Man dă și exemplul lui Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca. Pe acesta îl acuză că a demolat, pur și simplu, statuia savantului Emil Racoviță. Acesta a fost rector al Universității Babeș-Bolyai.

„În februarie anul trecut, pe muțește, cu buldozerul a demolat statuia lui Emil Racoviță, fost rector al UBB și președinte al Academiei Române. În 1919 când toți profesorii unguri, evrei și nemți ai universității Franz Iosif din Cluj au refuzat să depună jurământul de credință față de statul român și au emigrat în Ungaria, regatul României s-a trezit cu clădirile goale ale universității clujene și fără profesori.

Într-un efort titanic al intelectualității românești din toată țara au venit la Cluj de peste tot savanți care să pornească actuala universitate. Printre ei s-a numărat și boierul moldovean Emil Racoviță care a venit de la Paris, unde era cadru didactic, să o ia de la zero în Cluj într-o universitate părăsită de dascălii ei preașovini”, a mai scris jurnalistul.

Textul publicat de Liviu Man, intitulat „Nerușinaților, schimbați-vă numele partidului”, a fost publicat și poate citit în întregime aici..

Related posts

Leo de la Strehaia, în stare critică! E internat într-un spital din București!

Cazaban Emilia

Cu Piedone, la școala de consultanță

econtext

Tramvaiul 32, blocat pe Şoseaua Alexandriei de un BMW parcat neregulamentar

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix