14.8 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

CUM NE MINTE Victor Ponta! IATA cele mai faimoase 20 de minciuni ale premierului Victor Ponta

Nici nu s-au terminat bine alegerile, ca se pare ca asistam deja la prima mare dezamagire.

Premierul Victor Ponta a declarat ca ia in calcul o posibila alianta cu UDMR pentru a obtine majoritatea calificata in Parlament, de peste doua treimi din deputati si senatori.

Pentru electoratul pro-USL, acest lucru este o lovitura, o dezamagire profunda, intrucat, argumenteaza votantii PSD si PNL, minoritatea maghiara nu i-a sustinut in demersul lor de a-l suspenda pe presedintele Traian Basescu, prin faptul ca nu s-au prezentat la vot.

Mai mult, in urma cu mai multe luni, Ponta a afirmat ca locul UDMR este in opozitie, alaturi de PDL si a respins orice alianta post-electorala cu aceasta grupare politica. Ceea ce pare, astazi, o minciuna, o schimbare de pozitie, o negare a unor declaratii anterioare.

Pinocchio

Din pacate, premierul Ponta nu este la prima afirmatie de acest gen. Iar Econtext va propune astazi o sinteza, o lista scurta a minciunilor rostite de premierul Romaniei in ultima perioada.

Va prezentam strict minciunile relevate, cele cu care a fost prins, despre diferite evenimente, situatii, persoane. Am incercat sa nu includem atacurile la persoana, acuzatiile defaimatoare, mistificarile, desi multe s-au dovedit a fi false, fara sustinere.

In plus, ne referim strict la minciunile, dezinformarile spuse de catre premierul Victor Ponta, nu si la cele ale altor membri USL.

Bineinteles, premierul Ponta nu este singurul politician roman care a recurs la astfel de strategii de pacalire a opiniei publice. Econtext va realiza si alte analize de acest gen, cu alti politicieni, dar se pare ca afirmatiile mincinoase sunt mult mai frecvente la liderul USL in raport cu alti politicieni.

Politica Romaniei

Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind activitatea politica din tara noastra, privind spectrul politic intern. Iata cateva analize recente despre situatia politica a Romaniei.

 

ROMANIA PRESEDINTILOR! Ce au facut Iliescu, Constantinescu si Basescu pentru Romania. Vezi cum au luat tara si cum au lasat-o. Iata cum au evoluat salariile, pensiile, somajul, numarul saracilor cat au fost acestia presedinti

SAPTE LUNI DE GUVERNARE USL: 70.000 de someri, economia a reintrat pe minus, iar salariile au crescut cu doar 22 de lei. Vezi cele 100 DE MASURI luate de USL de cand e la guvernare

 

Top minciuni

Si am selectat un numar de 20 dintre cele mai cunoscute afirmatii de-ale premierului, care au fost ulterior infirmate, multe chiar de el. Evident, lista ramane deschisa.

Printre cele mai celebre minciuni se numara plagiatul din lucrarea de doctorat, faptul ca a declarat ca isi va demisia imediat ce o institutie va dovedi acest plagiat.

De asemenea, mai recent, chiar inainte de alegeri, premierul a mintit afirmand ca s-au deblocat platile prin programul european de resurse umane (POSDRU). In realitate insa, Ponta a acceptat corectii uriase, de 25%.

 

 

http://www.econtext.ro/eveniment–2/politic/cum-ne-minte-victor-ponta-iata-cele-mai-faimoase-20-de-minciuni-ale-premierului-victor-ponta.html

 

Related posts

Alertă totală la granița NATO! Polonia a mobilizat trupele chiar acum

econtext

Cum vrea Putin 80% la prezidenţiale. Strategia urzită la Kremlin

econtext

Mii de maghiari au cerut, în stradă, demisia premierului Viktor Orban

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More