6.9 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
TURISM

Peste 80 la sută dintre turiștii cu vouchere de vacanță vor la mare și în vârf de sezon

Mai mult de 80 la sută dintre românii care vin în agențiile de turism cu vouchere de vacanță vor să-și ia vacanță la mare în vârf de sezon, când sunt cele mai mari tarife, și sunt dispuși, ca pe lângă tichet, să plătească și din buzunar pentru a-și putea achita sejurul dorit.

Pentru a se încadra în valoarea voucherului de vacanţă, o familie formată din doi adulţi şi un copil îşi poate permite doar trei-patru zile de cazare cu mic dejun într-un hotel de trei stele de pe Litoral sau de la munte, potrivit agenţiei. ”Faptul că bugetarii au primit în acest an vouchere de vacanţă a creat o creştere a cererii pentru destinaţiile interne, în special pentru litoralul românesc.

Din totalul românilor care intră cu vouchere de vacanţă în agenţiile de turism, peste 80% vor să meargă pe litoral, iar ceilalţi preferă fie staţiuni balneare, fie sejururi la munte”, se arată în comunicat.

Totodată, marea majoritate a celor care nu preferă marea solicită pensiuni în zone agroturistice din Delta Dunării, Maramureş, Moldova, Bucovina, Transilvania şi Cazanele Dunării. „Majoritatea turiştilor cu vouchere, fie că aleg marea, muntele sau staţiunile balneare, vor să fie cazaţi în perioada iulie – august 2018, mai exact 15 iul-15 aug, adică în full sezon, când hotelurile şi pensiunile au cele mai mari tarie”, a declarat directorul de vânzări al TUI TravelCenter, Cosmin Marinof.

Care este tariful mediu pe o vacanţă de şapte nopţi

Tariful mediu pentru o vacanţă de vară de şapte nopţi, cu mic dejun, în aceasta perioadă este 1.650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanţă. Din studiul TUI TravelCenter, reiese că 40% dintre românii care vin cu vouchere în agenţiile de turism nu vor ca vacanţele pe care le cumpără să depăşească suma de 1.450 de lei, 50% dintre ei sunt dispuşi să plătească „din buzunar”, în plus, până la 500 – 600 de lei pe un sejur, şi mai există 10% care plătesc cu peste 1.500 de lei mai mult faţă de valoarea tichetelor.

”În medie, însă, pentru că aleg să plece o săptămână la mare, la munte sau în Deltă în vârf de sezon, turiştii plătesc cu 31% în plus faţă de valoarea voucherelor de vacanţă deţinute”, se arată în comunicat. Când îşi doresc vacanţă majoritatea clienţilor Marinof a subliniat că majoritatea clienţilor îşi doresc vacanţa în perioada 15 iulie-15 august.

„Majoritatea clienţilor îşi doresc vacanţa pentru intervalul 15 iulie-15 august, iar acum mai sunt foarte puţine locuri libere pe litoral. Noi, în general, îi redirecţionăm către finalul lunii august, când avem mai multe locuri libere, indiferent dacă este vorba despre mare sau munte. Le-am explicat clienţilor că aceste vouchere pot fi folosite şi pentru munte, de Crăciun sau Revelion, sau pot cumpăra cu ele vacanţe la mare chiar şi pentru anul următor, mai ales dacă aşteaptă târgul de turism din toamnă, când reducerile sunt foarte mari”, a mai spus Cosmin Marinof.

Potrivit agenţiei, marea problemă cu voucherele este că s-au acordat foarte târziu şi turiştii nu au putut beneficia de discounturile de early booking de 30-40%, astfel încât acum plătesc tariful standard pentru orice vacanţă de vară.

„Sfatul meu este să le ţină şi să îşi rezerve cu aceste vouchere, în noiembrie sau decembrie 2018, vacanţe pentru vara lui 2019. Astfel, beneficiază de tarife de Early Booking şi, cu valoarea de 1.450 de lei, pot cumpăra mai multe nopţi de cazare decat acum. Procesul de rezervare acum este unul anevoios, pentru că nici hotelierii de la mare nu doresc să vânda 3 nopţi – media valorica a voucherelor de vacanţă, ci 7 nopţi”, a afirmat Cosmin Marinof.

Pagina optimizata de Outcave Sollutions – realizare magazin online.

Related posts

Afacere în turism la doar 29 de ani! Alexandra Bogatu a vorbit despre aventura în anteprenoriat!

Popescu Dan Cristian

ANALIZĂ Econtext: Crește numărul de hoteluri și pensiuni în București. Scădere alarmantă însă în cel mai mare oraș turistic

econtext

Vacanță mai scumpă la Roma! Prețurile au crescut considerabil în 2023!

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More