1.5 C
București
5 decembrie 2022
econtext.ro
ACTUAL

Olguţa Vasilescu recunoaşte că OUG 13 era cu dedicaţie pentru Dragnea. Și atunci de ce nu DEMISIONEAZĂ?

După ce Liviu Dragnea a dat de greu, printr-o nouă condamnare de 3,6 ani cu executare, liderii PSD încep să recunoască ceea ce nu au admis niciodată: celebra OUG 13 dată peste noapte avea scopul să-l scape pe şeful de partid.

Explicaţia pentru renunţarea la OUG 13 în al 12-lea ceas şi adoptarea OUG 14 a fost „slăbiciunea” premierului Grindeanu, explică acum Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că PSD a greșit că nu a corelat până acum deciziile CCR în legislația penală. Ea a făcut referire și la OUG 13 prin care se modificau Codurile penale, abrogată de Guvernul Grindeanu.

„Vă spun cu certitudine că a fost o greșeală faptul că nu am aplicat deciziile CCR. Sper că acum ne vine mintea românului de după, pentru că așa este corect. Nu am dat înapoi noi, a dat înapoi un prim-ministru care și-a pierdut și mandatul, prin moțiune de cenzură făcută de partid. În momentul când ți se înmoaie genunchii mergi acasă. Și acea OUG 13 a fost declarată constituțională după. (…) Cred că și noi suntem de vină pentru că Parlamentul ar fi trebuit să aplice modificările la abuzul în serviciu. Deci suntem și noi vinovați pentru ceea ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să cedăm măcar un milimetru. Trebuie să aplicăm deciziile CCR și programul de guvernare. Nu ne sperie nimic”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, joi seară la România Tv, potrivit Mediafax.

Demisie

Practic, Olguța Vasilescu recunoaște că a participat la o acțiune ilegală, care nu era îndreptată pentru servirea bunului public, ci dimpotriva. În acest caz, cea mai onorabilă soluție ar fi să-și dea demisia din toate funcțiile publice, întrucât a întreprins acțiuni care nu erau menite să deservească binele public. Nu?

Related posts

Cine castiga in CRIZA CORONA: Industria farmaceutică din România va înregistra afaceri record în 2020

Axinte Dan

STARE DE URGENTA CORONAVIRUS. Arafat: E posibil sa prelungim starea de urgenta cu inca o luna

Axinte Dan

Apa din sticla de plastic, periculoasă. ANCPC spune cum poate deveni cancerigenă

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More