26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

HARTA ECONOMICA A ROMANIEI IN 2013: Cu cat va creste economia din fiecare judet in acest an. VEZI care sunt judetele unde e bine sa traiesti

Suprematia economica a Capitalei va fi daramata in acest an, dupa cum arata o estimare nationala furnizata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

Da, in acest an, alte judete vor inregistra cele mai mari cresteri economice, iar Bucurestiul nu se va plasa nici macar pe podium.

Chiar daca ramane pe primul loc in ceea ce priveste valoarea economica, ritmul de crestere de la un an la altul, in 2013 fata de 2012, va fi mult mai ridicat in alte parti ale tarii.

Crestere economica

Econtext va prezinta harta nationala a cresterii economice: cu cat se estimeaza ca va creste economia fiecarui judet in acest an. Si, surprinzator sau nu, pe primele pozitii se plaseaza judetele Arges si Dolj, dar si Ilfov.

Toate trei vor consemna un avans al produsului intern brut (PIB) de 3,6% in acest an, comparativ cu 2012.

Explicatia rezida in faptul ca primele doua judete au o industrie puternica, prin prezenta producatorilor auto Dacia si Ford, in timp ce tranzactiile imobiliare si activitatile logistice din Ilfov sunt in continuare o sursa uriasa de crestere economica.

Avans

Publicatia Econtext nu este la prima analiza referitoare la cresterea economica a judetelor Romaniei sau la alte aspecte de acest gen. Iata si alte analize de acest gen:

 

Criza nu exista pentru toti in Romania. Vezi in ce judete ECONOMIA galopeaza de parca nici n-ar fi criza

HARTA ECONOMICA A ROMANIEI! Vezi ce judete ne vor scoate tara din criza

Topul judetelor din Romania dupa valoarea lor in bani. Vezi cat valoreaza fiecare judet si cu cat se va imbogati in acest an

 

Harta economica a Romaniei

Dupa cum spuneam, Bucurestiul nu se afla pe podium, Capitala plasandu-se de abia pe locul 6, cu un avans economic de 3,2% in acest an fata de 2012.

Pe a patra pozitie se situeaza judetul Arad, unde economia va urca cu 3,4%, la fel ca si in Constanta. Aradul se bucura de o dezvoltare economica crescuta in ultimii ani, iar partea buna este ca si salariile cresc rapid in acest judet (vezi aici harta salariilor).

Din pacate, la polul opus se afla judete din Moldova. Botosaniul ocupa ultima pozitie in topul national, economia botosaneana va consemna in acest an un salt economic de doar 2,4%.

 

 

Dar iata HARTA ECONOMICA A ROMANIEI. Cu cat va creste economia in acest an in fiecare judet din tara:

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-economica-a-romaniei-in-2013-cu-cat-va-creste-economia-din-fiecare-judet-in-acest-an-vezi-care-sunt-judetele-unde-e-bine-sa-traiesti.html

Related posts

Ungaria, despre planul puterilor private mondiale în „complicitate” cu UE. Se alege praful de libertatea noastră

econtext

Cati bolnavi cronici are fiecare stat din Uniunea Europeana. Vezi pe ce loc surprinzator se plaseaza Romania

Asaftei Bogdan

Întâlnire de gradul 0! Din moment în moment va începe conferința de presă a liderului chinez, Xi Jinping și Vladimir Putin!

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix