10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

MAFIA NASILOR DIN TRENURI e singulara? IATA care sunt cele mai mari jafuri care au loc in Romania in acest moment

In anii prohibitiei americane, toata lumea stia unde se producea si unde era depozitat alcoolul contrafacut, aparent, cu o singura exceptie: politia!

Totusi, pana la urma, organele de politie au izbutit sa sparga lantul producerii ilegala de alcool, incepand prin confiscari care au avut loc in timpul zilei in zone din centrul oraselor.

Fraude

Cu alte cuvinte, era o infractiune care avea loc in timpul zilei si de care stia toata lumea, dar pe care organele judiciare nu o opreau dintr-un motiv sau altul.

La fel poate fi definita si spaga generalizata din trenurile romanesti: era si este un lucru cunoscut, dar pe care nimeni nu-l oprea si care a devenit, intre timp, un fapt normal, o parte din viata noastra zilnica.

Trebuie spus totusi ca acest fenomen s-a redus considerabil fata de acum 15-20 de ani, desi se resimte un oarecare reviriment de cand a inceput criza.

Fenomene ilegale

Dincolo de acesta, sunt insa si alte fenomene ilegale care au loc in tara noastra, recunoscute de toata lumea, dar impotriva carora nu se ia o decizie ferma, ci au loc actiuni sporadice, de ochii lumii, cum s-ar spune.

Econtext va prezinta un top cu zece jafuri nationale care au loc in vazul lumii si care pot fi descoperite extrem de usor. Toate se desfasoara la nivel national.

De exemplu, unde ar fi Romania daca ar limita furtul de lemne din padure? Degeaba ne plangem ca sunt fenomene greu de stapanit, un camion cu lemne poate fi observat si din satelit, desi nu e nevoie de asemenea tehnologie pentru capturarea lui. Pur si simplu, daca am pune noaptea filtre la iesirile dintr-un oras, de exemplu Brasov, am prinde multi hoti de lemne. Iar daca am inaspri putin legea, daca am fi de acord cu legea confiscarii averii ilicite, atunci multe s-ar schimba in tara noastra.

Alte perspective

Econtext nu este la prima analiza despre infractiunile din Romania, despre sistemul judiciar si despre ilegalitati care se practica la noi:

 

MITA de 100.000 euro pe zi pentru nasii din trenuri este, de fapt, mult mai mare! Iata care e VALOAREA REALA a spagii luate de nasi. Vezi cate sute de milioane de euro scot acestia

Cronica unui jaf national: Transportul cu trenul ar putea disparea in urmatorii 15 ani in Romania. Vezi de ce

Marea Frauda Nationala: PDL acuza USL de frauda in legatura cu listele ce urmeaza sa fie predate la CC. Doua milioane de persoane au fost radiate de pe lista

 

Jafuri nationale

Nu ne vom referi la actele ilegale marunte, desi unele sunt de mult timp viciu national. Avem in vedere evenimente de anvergura, organizate, asa cum este spaga pentru nasi in trenuri sau furtul de lemne.

Sau cum este, de exemplu, umflarea unor contracte publice de catre alesii locali, in special in privinta contractelor de achizitie.

Acestea pot fi usor gasite, daca se compara preturile cu care au fost achizitionate anumite produse sau servicii cu preturile curente, care exista pe piata.

 

https://econtext.ro/eveniment–2/justitie/mafia-nasilor-din-trenuri-e-singulara-iata-care-sunt-cele-mai-mari-jafuri-care-au-loc-in-romania-in-acest-moment.html

Related posts

Romanii au ajuns sa caute de munca si cu lupa! Vezi unde mai gasesti de munca in tara noastra

Asaftei Bogdan

Topul celor mai categorice victorii si al celor mai dramatice infrangeri de la alegerile locale

Asaftei Bogdan

LOCOTENENTII LUI PONTA, cei mai bogati in locuinte. VEZI cate vile au oamenii guvernului din toate judetele Romaniei

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More