30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ponta îl ameninţă cu moartea pe Băsescu: şapte ameninţări cu închisoarea, răpirea şi împuşcarea

Avertismentul recent al preşedintelui Traian Băsescu asupra lui Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, nu este singular în politica românească. Mai mult, el nu seamănă deloc cu alte ameninţări, mai grave şi total nefondate, formulate de reprezentanţi ai PSD, USL, printre ei fiind chiar şi premierul Victor Ponta.

Şi ne referim doar la trecutul recent. Ameninţarea lui Băsescu se referă la posibile fapte ilegale, care ar fi fost comise de Pandele, acesta fiind cercetat în trecut pentru mai multe fapte de corupţie.

Dar să revenim la adevăratele ameninţări din politica românească, pentru care nu s-a sesizat nimeni, din păcate. Mai mult, unele sunt formulate chiar de Victor Ponta, care doreşte acum să pozeze în avocatul justiţiei. Iar apogeul a fost atins în 2012.

Şi iată şapte ameninţări incredibile la adresa lui Băsescu, Mihai-Răzvan Ungureanu şi alţi lideri politici:

1. La începutul anului 2012, un deputat USL de Bârlad l-a ameninţat pe premierul de atunci, Mihai-Răzvan Ungureanu, cu răpirea şi moartea.

“Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnule prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul simţ să suni la primărie înainte că vii…”, a declarat Adrian Solomon, deputat USL.

Premierul italian Aldo Moro a fost răpit şi ucis în Italia, în anii ’70. A fost gasit intr-un portbagaj.

2. În aprilie 2012, Lia Olguta Vasilescu, acum primar al Craiovei din partea USL, îl ameninţa cu împuşcarea pe Mihai – Răzvan Ungureanu, premier la acea dată.

Pe pagina sa de Facebook, Lia Olguta Vasilescu îl cataloga pe şeful Executivului drept „prefăcut şi adormitor”, pentru a concluziona că „în alte vremuri, oameni ca el erau împuşcaţi pentru înaltă trădare”.

3. Mădălin Voicu, deputat PSD, a declarat că Băsescu ar trebui să-şi dea demisia ca să nu iasă cu picioarele înainte din politică.

“Băsescu trebuie să-şi dea demisia ca să nu iasă cu picioarele înainte din politică. Daţi-mi voie să cred că ăsta e un mod mai clar de a explica oamenilor ce trebuie să se întîmple”, a spus Voicu la o televiziune.

4. În august 2012, Alexandru Athanasiu, fost senator PSD, fost ministru al Muncii, fost premier interimar îl ameninţa pe Băsescu că va avea un sfârşit tragic dacă se va agăţa de putere.

“Îi spun lui Traian Băsescu că dacă va continua să se agaţe de putere va avea parte de un sfârşit tragic”, a spus acesta la o televiziune.

5. În această lună, Victor Ponta, prezent la lansarea candidatului pentru alegeri parțiale la CJ Piteşti, l-a ameninţat cu închisoarea pe Mircea Andrei, cel care este astăzi doar președintele unei fundații numite Mișcarea pentru Argeș și Muscel.

“Îmi pare rău că nu vine iar să candideze, în Argeş, Mircea Andrei. A candidat odată. Dar mai rău îmi pare că încă mai e liber, pentru că înseamnă că încă mai e de făcut justiţie în România. (…) Dar, dacă-l mai vedeţi vreodată trecând prin Argeş, să-i spuneţi că-l aşteptăm după decembrie. Şi să-i spuneţi că, până la urmă, dreptate se va face, poate mai târziu decât ar fi trebuit, dar se va face. Legea se va aplica şi cei care au încălcat-o vor răspunde pentru asta”.

6. Tot în august 2012, cu ocazia referendumului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Ponta a declarat scurt, dar direct, că Băsescu îşi joacă viaţa şi libertatea.

Viorel Ponta: “Băsescu îşi joacă viaţa şi libertatea”, a spus Ponta în direct la o televiziune.

7. Probabil că cea mai dură şi mai înfricoşătoare ameninţare a fost formulată tot de Victor Ponta, în aprilie 2012, la adresa politicienilor PDL.

Referindu-se la răspunderea pe care o poartă guvernanţii pentru ordonanţa de urgenţă prin care s-au reţinut contribuţii de sănătate de 5,5% din pensii, Ponta a răspuns: „Ce răspundere? Ce să spun? Nici dacă-i împuşti nu e suficient”.

http://econtext.ro:80/analize/ponta-il-ameninta-cu-moartea-pe-basescu-sapte-amenintari-cu-inchisoarea-rapirea-si-impuscarea.html

Related posts

SOMNOROASE PASARELE: Jumatate din deputatii Romaniei nu au nicio initiativa legislativa! VEZI care sunt harnicii si lenesii din Parlament

Asaftei Bogdan

Romania, locul doi in UE la MOARTEA LENTA a companiilor. VEZI in ce ritm alarmant cresc costurile companiilor din tara noastra

Asaftei Bogdan

Mii de tineri ruși mor în războiul din Ucraina. Familia unui soldat de 18 ani ucis pe front: „Abia aștepta să se înroleze”

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix