33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Putin ia la țintă armele date Ucrainei de Occident. România a promis muniție pentru artilerie

Putin ia la țintă armele date Ucrainei de Occident și „a luat măsuri pentru a elimina amenințarea bombardamentelor ucrainene asupra orașelor rusești”. România a promis Ucrainei muniție pentru artilerie.

Putin ia la țintă armele date Ucrainei de Occident, pe motiv că acestea sunt folosite pentru a ataca ținte civile pe teritoriul Rusiei. România i-a promis președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, muniție pentru artilerie.

Rusia a luat măsuri pentru a elimina amenințarea bombardamentelor ucrainene asupra orașelor, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Anadolu.

Putin ia la țintă armele date Ucrainei de Occident

Vorbind la o conferință de presă la Moscova, Peskov a spus că Rusia desfășoară o „operațiune militară specială” în Ucraina pentru acest scop.

„Armata noastră va continua să facă totul pentru a minimiza acest pericol mai întâi, apoi va scăpa complet de el. O operațiune militară specială este în desfășurare în acest scop. Regimul de la Kiev nu se sfiește să bombardeze ținte civile, nu se sfiește să folosească muniţii cu dispersie, atacuri în centrul oraşului, unde nu există facilităţi militare”, a subliniat el.

Peskov a subliniat că Ucraina bombardează Rusia cu arme furnizate de țările occidentale.

„Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că pe teritoriul nostru și asupra bunurilor civile, în centrul orașului Belgorod, în noaptea de Revelion, s-au tras în mod constant obuze și rachete, care au fost produse în Germania, Franța, Italia, SUA și alte țări. Să nu uităm de asta”, a spus el.

Atât Rusia, cât și Ucraina s-au acuzat recent reciproc de intensificarea atacurilor aeriene asupra infrastructurii civile.

La 1 ianuarie, președintele Vladimir Putin a declarat că țara sa nu va lăsa nepedepsită „o singură crimă de acest fel” în urma unui raid fără precedent în orașul rusesc Belgorod, care a ucis 25 de persoane și a rănit mulți alții, la o zi după ce Moscova. a lansat rachete și drone asupra orașelor ucrainene, ucigând civili.

Belgorod a înregistrat o creștere dramatică a atacurilor aeriene fatale în ultimele săptămâni, forțând oficialii orașului să evacueze sute de oameni și să prelungească închiderea școlilor.

Pe lângă evacuări, autoritățile orașului i-au sfătuit pe locuitori să-și lipească cu bandă adezivă ferestrele pentru a se proteja de spargerea geamurilor în urma exploziilor.

Și România a promis muniție de artilerie

Președintele României Klaus Iohannis și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au avut marți „o conversație strategică” și au convenit asupra priorităților de cooperare în 2024.

„Am discutat despre situația de securitate, sprijinul suplimentar pe mai multe niveluri pentru Ucraina și prioritățile bilaterale pentru 2024”, a scris Iohannis pe X/Twitter.

La 10 septembrie, Zelenski a efectuat prima sa vizită oficială în România, cu care ocazie a declarat că Bucureștiul a fost de acord să ajute Ucraina cu muniție de artilerie și apărare aeriană.

Related posts

Echipele ADPDU Sector 6 au început lucrările de reparații și de reabilitare în Parcul Crângași

econtext

Vacanţa de iarnă s-ar putea prelungi. Părinţii se opun, vor ca elevii să meargă la şcoală în ianuarie

econtext

Statele Unite fac progrese „ireversibile” cu un fost partener rus într-un colț tensionat al Europei, dar nu toată lumea din NATO va fi mulțumită

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix