33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ucraina primește avioane F-16 cu armament de ultimă generație. Lovesc adânc pe teritoriul Rusiei

Ucraina primește avioane F-16 cu armament de ultimă generație. Lovesc adânc pe teritoriul Rusiei. Coaliția aviației va transfera în Ucraina un „număr semnificativ” de avioane F-16, care vor fi complet reparate, modernizate și dotate cu arme de ultimă generație.

Ucraina primește avioane F-16 cu armament de ultimă generație. Lovesc adânc pe teritoriul Rusiei.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și omologul său norvegian, Espen Barth Eide, au confirmat, într-o conferință comună de presă, că armamentul cu rază lungă de acțiune va putea fi utilizat pentru a ataca adânc pe teritoriul țării agresoare, Rusia.

Ucraina primește avioane F-16 cu armament de ultimă generație. Lovesc adânc pe teritoriul Rusie

„Aparțin acelor țări din Europa care cred că și Ucraina trebuie să-și consolideze capacitatea de a lovi în spatele liniilor inamice, acesta fiind unul dintre motivele pentru care suntem fericiți să participăm la programul de luptă F-16, în cadrul căruia vom transfera avioane F-16 actualizate și în stare bună de funcționare, alături de danezi și olandezi”, a declarat luni Barth Eide, potrivit Ukrinform.

Barth Eide nu a exclus posibilitatea de a oferi capacități suplimentare forțelor ucrainene pentru a lansa lovituri mai profunde,, subliniind că F-16 este o platformă ce depinde de ce arme vor fi instalate pe aeronavă.

„Ca sistem, cred că va fi o contribuție tangibilă, iar avioanele vor fi cele mai bune modele actualizate, chiar dacă sunt modele vechi”, a declarat ministrul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, Ilia Ievlaș, pregătirea piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16 este deja la etapa finală.

De asemenea, este sigur că prezența F-16-urilor pe câmpul de luptă va aduce o contribuție semnificativă la capacitățile Ucrainei.

Potrivit surselor media, Norvegia plănuiește să livreze Ucrainei 22 de avioane F-16, ca parte a coaliției de luptă, 12 fiind deja în stare de funcționare.

Norvegia a trimis mai multe avioane de luptă F-16 în Danemarca la începutul lunii ianuarie 2024 pentru a pregăti piloții ucraineni și personalul de sprijin.

Related posts

Preşedintele Consiliului European cere Rusiei socoteală pentru distrugerea barajului Kahovka: E o crimă de război

econtext

Ucraina sfidează Rusia! Prima navă de cereale deja a plecat din Odesa

econtext

Rusia trimite pe front un „cocktail” mortal: condamnați, pușcași marini și trupe de comando

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix