26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

USL = PCR? Romania, pe locul trei in UE dupa numarul de ministri din Guvernul Ponta. TOPUL guvernelor europene dupa numarul ministrilor

Numarul de ministere anuntat de prim-ministrul desemnat Victor Ponta va da fiori groaznici economiei romanesti, chiar daca premierul a tinut sa sublinieze ca acest lucru nu se va intampla, ca un guvern atat de extins nu va creste cheltuielile bugetare.

Dar un lucru este cert: guvernul Victor Ponta II, cu 24 de ministri si 3 vicepremieri, este mult prea mare pentru Romania. In plus, pot aparea blocaje inerente, cum ar fi intre ministere precum cel al Bugetului si cel al Finantelor.

Dar sa lasam la o parte blocajele inerente si sa ne focalizam pe intrebarea initiala: are nevoie tara noastra, in plina criza, de atatea ministere?

Marimea guvernamantului

Si singura modalitate de a raspunde la aceasta intrebare este prin a compara numarul de ministere din Romania cu cel din celelalte state ale Uniunii Europene. Iar Econtext va prezinta exact acest lucru: cati ministri au guvernele din toate statele comunitatii europene (ministri + premier). Cati ministri are Germania, Franta sau Ungaria, de exemplu?

Publicatia Econtext nu este la prima analiza despre guvernul Romaniei. Iata si alte analize despre aceasta tematica:

 

AVEREA CONTEAZA: Ponta si-a dublat banii de cand e premier. VEZI cat de bogati sunt ministrii din viitorul Guvern

SAPTE LUNI DE GUVERNARE USL: 70.000 de someri, economia a reintrat pe minus, iar salariile au crescut cu doar 22 de lei. Vezi cele 100 DE MASURI luate de USL de cand e la guvernare

Guvernul Victor Ponta, pericol public pentru leu! Vezi care au fost cele mai DAUNATOARE guverne pentru cursul de schimb

 

Victor Ponta II

Dupa cum se preconiza marti, noul Cabinet va avea 24 de ministri, 3 vicepremieri si un prim-ministru. Doi dintre vicepremeri vor avea si portofoliu ministerial, vor conduce si ministere.

Astfel incat, in total, sunt 26 de persoane cu functii inalte care vor forma Guvernul.

Cu acest numar de ministri, Romania se plaseaza pe locul trei in topul tarilor din UE dupa numarul ministrilor. Statul european cu cei mai multi ministri este Franta, unde guvernul are 40 de ministri. Si desi multi ministri sunt fara portofoliu, totusi acest numar este mai mult decat urias chiar si pentru Franta.

1 premier cu 11 ministri

La polul opus, trei state au guverne compuse doar din 12 demnitari (1 premier si 11 ministri). Si nu sunt doar state mici, asa cum s-ar putea preconiza.

Unul dintre acestea este Portugalia si chiar daca aceasta tara are o populatie mai redusa decat a Romaniei, economia portugheza este mult mai mare ca a noastra.

 

Dar IATA cati ministri au guvernele din toate statele europene. Vezi care sunt statele cu cel mai mic numar de ministri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/eveniment–2/politic/usl-pcr-romania-pe-locul-trei-in-ue-dupa-numarul-de-ministri-din-guvernul-ponta-topul-guvernelor-europene-dupa-numarul-ministrilor.html

Related posts

Război în Ucraina, ziua 761. Rusia atacă pentru a treia oară în patru zile Kievul

econtext

China îl avertizează pe Biden: Repetă greșeala lui Trump

econtext

Stoltenberg: Ucraina va deveni membră NATO după război, dacă va face reformele necesare

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix