33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Atac cu drone asupra Kievului, Rusia se răzbună pentru incidentul de la Moscova

Armata rusă a lansat un nou atac cu drone asupra capitalei Ucrainei, Kiev, la primele ore ale dimineții de marți, 25 iulie. Anunțul a fost făcut de autoritățile locale, conform cărora, nici un dispozitiv ucigaș nu și-a atins ținta. Atacul vine la o zi după ce Rusia a anunțat „măsuri dure de represalii” după un atac cu drone asupra Moscovei.

Atac cu drone asupra capitalei Kiev survine la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că ar fi în spatele unui incident similar, petrecut în Moscova. Două drone au fost doborâte luni dimineață, după ce au avariat clădiri din capitala Rusiei.

Unul dintre dispozitivele ucigașe a fost lovit chiar în apropiere de Ministerul de Război al Federației Ruse. Oficialii ruși au numit acest incident un act de teroare nerușinat și au amenințat cu represalii foarte dure.

Iar acestea au survenit la o zi după incident, când armata rusă a lansat mai multe drone ucigașe asupra Kievului. Acestea au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană, conform informațiilor furnizate de autorități. Nimeni nu a fost rănit în atacul cu drone asupra capitalei Ucrainei și nici nu au fost înregistrate pagube materiale sau distrugeri.

„La periferia Kievului, sistemele de apărare aeriană sunt angajate (în respingerea atacului)”, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare, pe canalul de mesagerie Telegram.

Rusia a fost atacată cu drone

Rusia a anunțat luni, 24 iulie, că va lua măsuri dure de represalii împotriva Ucrainei după ce două drone au avariat clădiri din Moscova, inclusiv în apropierea sediului Ministerului Apărării. Conform buletinelor de presă rusești, nimeni din aceste clădiri nu a fost rănit, dar o dronă a lovit aproape de un imobil în care conducerea armatei ruse ţine şedinţe de informare despre ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială”.

Drumurile din apropiere au fost închise temporar, ferestrele de la ultimele două etaje ale unei clădiri de birouri lovite de o a doua dronă într-un alt cartier al Moscovei au fost spulberate, iar resturile erau împrăştiate pe jos. Informațiile au fost prezentate de un reporter Reuters care a văzut urmările incidentului.

„Dormeam şi am fost trezită de o explozie, totul a început să tremure”, a declarat, pentru Reuters, Polina, o tânără care locuieşte în apropierea clădirii înalte din Moscova

Related posts

Generalul rus Serghei Surovikin ar fi fost arestat după revolta Wagner. „A ales partea lui Prigojin”

econtext

Topul celor mai faimosi arestati din Romania. Cine sunt cei mai celebri romani care au primit mandat de arestare preventiva. TOP 30!

Asaftei Bogdan

Ucraina se va retrage „cu pași mici” fără ajutorul SUA, spune Volodimir Zelenski. ”Rușii ar putea intra în marile orașe”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix