16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Corveta ruseacă Sergey Kotov de 65.000.000$, scufundată în Marea Neagră după un atac cu drone

Corveta ruseacă Sergey Kotov de 65.000.000$, scufundată în Marea Neagră după un atac cu drone. Potrivit serviciilor secrete ucrainene GUR o navă rusă din cadrul proiectului 22160 a fost atacată și scufundată în noaptea de 5 martie, în urma unui atac cu drone marine.

În urma unui atac cu drone marine ucrainene în noaptea de 5 martie, corveta rusească din cadrul proiectului 22160 „Serhiy Kotov” a fost lovită și trimisă spre „fundul” Mării Negre.

Corveta ruseacă Sergey Kotov de 65.000.000$, scufundată în Marea Neagră după un atac cu drone

Potrivit „Ukrainian Pravda”, în spatele acestei operațiuni speciale se află Direcția principală de informații -GUR.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării a confirmat că în urma unui atac cu drone ucrainene Magura V5 a scufundat nava de patrulare rusă a Flotei din Marea Neagră a Federației Ruse „Sergiy Kotov”.

Potrivit informațiilor de pe site-ul SA „Ak Bars Shipbuilding Corporation”, la ale cărei instalații a fost construită nava, „Sergiy Kotov” a fost lansată la apă în Kerch la 29 ianuarie 2021.

Se raportează că navele din proiectul 22160 au fost proiectate de către JSC „Northern Project and Design Bureau” din Sankt Petersburg.

Corveta ruseacă Sergey Kotov de 65.000.000$, scufundată în Marea Neagră

Nava „Sergiy Kotov” era proiectată pentru a „apăra” apele Rusiei

Acestea sunt concepute pentru a efectua un serviciu de patrulare pentru protecția apelor teritoriale, pentru a opri contrabanda și pirateria, pentru a căuta și a oferi asistență victimelor dezastrelor maritime – pe timp de pace, iar pe timp de război – pentru a proteja navele și navele care traversează marea, precum și bazele navelor militare și zonele de apă pentru a avertiza despre atacul diferitelor forțe și mijloace ale inamicului.

Corveta ruseacă

Potrivit JSC „Northern PKB”, navele din cadrul proiectului 22160, cu un deplasament de cel mult 1.700 de tone, pot rămâne într-o zonă maritimă îndepărtată pentru o perioadă lungă de timp (autonomie – 60 de zile). Acestea pot găzdui confortabil 60 de membri ai echipajului.

Viteza maximă a navelor nu este mai mică de 25 de noduri.

Pentru a crește potențialul de căutare și pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare pe nave, se planifică să fie bazat un elicopter de 12 tone.

În plus, navele sunt echipate cu arme radiotehnice și hidroacustice, precum și cu contramăsuri radioelectronice. O astfel de navă costă în jur de 65.000.000 de dolari americani.

S-a raportat că, începând cu 2021, pe lângă „Serhiy Kotov”, trei nave din proiectul 22160 erau în serviciu în Flota Mării Negre a Federației Ruse – nava principală „Vasily Bykov”, prima din seria „Dmytro Rogachev” și a doua din seria „Pavlo Derzhavin”.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că, în noaptea de 1 august 2023, dronele navale au încercat deja să atace navele de patrulare „Sergiy Kotov” și „Vasily Bykov”. Atunci, ocupanții au declarat că ar fi respins atacul și ar fi distrus toate cele trei nave fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

În dimineața zilei de 14 septembrie 2023, în Evpatoria ocupată au răsunat explozii, Ministerul rus al Apărării a anunțat un atac cu drone asupra Crimeei și o încercare de a ataca nava de patrulare a Flotei Mării Negre „Sergiy Kotov” cu drone navale.

În octombrie 2023, s-a raportat că nava „Pavlo Derzhavin” a fost avariată în Marea Neagră, în apropiere de Sevastopolul ocupat, potrivit Pravda.ua.

Publicul rus a scris că, noaptea, Crimeea ocupată temporar a fost atacată de rachete și drone.

Operatorul rus de trenuri de pasageri către Crimeea ocupată temporar a raportat oprirea trenurilor în zona podului din Crimeea din cauza traficului blocat. Podul a rămas în picioare mai mult de 8 ore.

Related posts

ISW: Probabilitate scăzută pentru o ofensivă terestră de succes a Rusiei împotriva Harkivului

econtext

BILANT USL LA 1 AN DE GUVERNARE: La o decizie buna, cinci dezastruoase! VEZI in ce ruina a fost adusa Romania de cand USL conduce tara

Asaftei Bogdan

Pierderile Rusiei în 24 de ore: 650 soldați, 15 tancuri. Putin cere la arme copii de 18 ani

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix