21.7 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în România. Temperaturile, mai coborâte decât cele normale

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni în regiunile vestice şi centrale, după care vor fi uşor mai ridicate şi apropiate de normal în majoritatea regiunilor.

Precipitaţiile vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării doar pe parcursul săptămâni viitoare, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 31 iulie – 28 august 2023.

Astfel, în săptămâna 31 iulie – 7 august, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 7 – 14 august 2023, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 14 – 21 august arată că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, iar regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice în săptămâna 21 – 28 august, în majoritatea regiunilor, posibil uşor mai ridicate în cele sudice, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Estimările meteorologice pentru intervalul 31 iulie – 28 august 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Related posts

Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

econtext

Alertă maximă la granița României! Au anunțat chiar în această dimineață: Adăpostiţi-vă

econtext

Cât de mult ne putem baza pe aliații din NATO, în afară de SUA. Un important general contrazice o teză dragă rușilor

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix