33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cutremur de 6,9 grade pe scara Richter! Unde a avut loc seismul uriaș

Un cutremur puternic s-a produs în urmă cu puțin timp. Sesimul a avut magnitudinea 6,9 pe scara Richter. Unde s-a produs cutremurul și care au fost urmările?

Un cutremur cu magnitudinea 6,9 pe scara Richter a lovit duminică regiunea Neiafu din Tonga, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite.

Nu a existat pericol de tsunami

De asemenea, seismologii au explicat că nu a existat niciun pericol de tsunami pentru coasta de vest a SUA, British Columbia și Alaska, a precizat Sistemul american de alertă pentru tsunami.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 247 km (153,48 mile), a precizat USGS.

Cutremur în România

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informează că s-a produs un nou cutremur în dimineața zilei de duminică, 2 iulie.

Informațiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) arată că un cutremur cu magnitudinea de 3,4 s-a produs duminică dimineaţă în zona Vrancea.De asemenea, seismologii au explicat că seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36 km vest de Focşani, 71 km nord de Buzău, 73 km este de Sfântu-Gheorghe, 88 km sud de Bacău, 88 km sud-vest de Bârlad, 88 km est de Braşov.

Anunțul a venit după ce sâmbătă a avut loc un cutremur la ora 10:55. Seismul a avut magnitudinea de 2.3 și a fost înregistrat în Vrancea, la adâncimea de 52.8km.

„În ziua de 02 Iulie 2023, la ora 03:01:35 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 70.1 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36km V de Focsani, 71km N de Buzau, 73km E de Sfantu-Gheorghe, 88km S de Bacau, 88km SV de Barlad, 88km E de Brasov”, arată informațiile publicate de INCDFP.

Cutremur în Indonezia și Japonia

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 grade pe scara Richter s-a produs vineri, 30 iunie, în regiunea insulei indoneziene Java, a anunțat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Seismul s-a produs la o adâncime de 57 de kilometri, conform EMSC. Nu au fost raportate victime sau pagube, anunță agenția de presă Baha.

Indonezia se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, iar această poziționare geografică o predispune la cutremure frecvente.

Mai exact, pe data de 23 iulie, Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a anunțat că un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc în regiunea Hokkaido, Japonia.

Seismul a avut loc sâmbătă dimineața (vineri seara după fusul orar al României), la o adâncime de 306 kilometri, echivalentul a 189 mile, scrie Reuters.

Related posts

Bucureștenii sunt invitați la film în cadrul evenimentului „Cinema sub Stele” de pe lacul din Parcul Drumul Taberei

econtext

CRIZA CORONAVIRUS: OMV Petrom estimează o scădere a cererii de carburanţi cu 45% în al doilea trimestru

Axinte Dan

Cum pierde România sume amețitoare, mai mari de câteva ori decât PIB-ul Ungariei. „Vrem să fim noua Norvegia sau nu?”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix