18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Femeie mușcată de un câine scăpat dintr-o curte, în sectorul 1 al Capitalei. Proprietarul animalului a fost amendat

Incidentul a avut loc joi dimineață, 10 august, pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei. Femeia a fost mușcată de gambă și era conștientă în momentul în care a fost dusă la spital, au declarat surse judiciare pentru Libertatea.

UPDATE ora 12.35: Proprietarul câinelui care a mușcat-o pe femeie a fost amendat cu 2.500 de lei, deoarece a lăsat animalul fără supraveghere pe domeniul public, a transmis Serviciul Poliţia Animalelor Sector 1 din cadrul Poliţiei Locale, într-un comunicat citat de Agerpres.

Din primele date a reieşit că animalul a scăpat din curte.

***

Știrea inițială: Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei, polițiștii de la Secția 4 „au fost sesizați, în jurul orei 7.00, prin apel 112, cu privire la faptul că pe o stradă din sectorul 1 se află o femeie care ar fi fost mușcată de un câine”.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului și au demarat verificările.

Femeia a fost transportată conștientă la Spitalul Elias de către un echipaj de prim-ajutor sosit la adresă, potrivit surselor ziarului.

„De asemenea, a fost depistat și identificat proprietarul câinelui, care urmează a fi condus la sediul Serviciului pentru Protecția Animalelor, în vederea dispunerii măsurilor legale”, potrivit comunicatului.

Totodată, câinele a fost ridicat de către A.S.P.A, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”.

Related posts

Klaus Iohannis: Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Rusia

econtext

Anunţ de ultimă oră al ministrului apărării despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Angel Tîlvăr: „Chemarea la arme, posibilă în stare de asediu”

econtext

Ministerul Economiei: Noi masuri pentru sprijinirea IMM-urilor

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More