17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Iarna nu va opri contraofensiva Ucrainei. Când va fi obținută marea reușită pe front

Contraofensiva Ucrainei decurge mai încet decât se așteptau mulți, iar Kievul nu se sfiește să recunoască asta. Totuși, unul din generalii care conduc această campanie în prezent vine cu o veste foarte bună, care dă speranțe aliaților Ucrainei.

Contraofensiva Ucrainei nu va fi încetinită de venirea iernii

Ucraina anunță că cea mai mare reușită alei contraofensiva urmează să vină în curând. Ȋn plus, iarna nu va strica planurile Kievului, afirmă un important general ucrainean.

Generalul Oleksandr Tarnavsky a explicat pentru jurnaliștii americani de la CNN că iarna nu va pune frână contraofensivei declanșate de armata ucraineană. Ȋn plus, cea mai mare reușită a Kievului urmează să vină,

Generalul Tarnavsky este responsabil de conducerea contraofensivei de-a lungul liniei frontale de sud.

„Vremea poate fi un obstacol serios în timpul avansului, dar având în vedere modul în care avansăm, mai ales fără vehicule, nu cred că (vremea – n.r.) va influența puternic contraofensiva”, a afirmat generalul ucrainean pentru sursa citată.

Ploile puternice așteptate în perioada următoare vor face ca vehiculele grele, cum ar fi tancurile, să se miște mult mai greu pe front. Totuși, generalul Oleksandr Tarnavsky a subliniat că militarii ucraineni se vor deplasa în grupuri mici, mai ales pe jos.

Cât despre marea reușită la care a făcut referire generalul ucrainean, el spune că aceasta urmează să vină. El a indicat când ar trebui să se întâmple asta.

„Cred că se va întâmpla după Tokmak. (…) În momentul de față se bazează pe profunzimea liniei lor defensive de acolo”, a precizat gen. Tarnavsky.

Probleme de înaintare din cauza „Liniei Surovikin”

Forțele ucrainene întâmpină probleme în străpungerea „Liniei Surovikin”. Este vorba despre linia defensivă construită la ordinele fostului general Serghei Surokivin.

Generalul Oleksandr Tarnavsky a indicat că probleme cele mai mari cu acest obiectiv sunt „răscrucile, liniile de copaci și câmpurile de mine dintre liniile de copaci”.

El spune că militarii ruși sunt plasați acum foarte precis și competent, însă atacul susținut al ucrainenilor îi forțează încet-încet să se retragă.

„Există o combinație de mici grupuri de apărare inamice dăunătoare care în prezent sunt plantate foarte precis și competent.

Dar acțiunile luptătorilor noștri îi forțează să se retragă încet atunci când se confruntă cu echipele noastre de asalt”, a mai precizat acesta.

Cât despre rezultatul ofensivei, generalul a vorbit despre obiectivul minim, dar și despre obiectivul final al acestei campanii a armatei ucrainene.

Orașul „Tokmak este obiectivul minim. Obiectivul general este de a ajunge la granițele noastre de stat”, a afirmat gen. Tarnavsky.

Related posts

TOPUL TARILOR EUROPENE dupa valoarea exporturilor. VEZI cate miliarde valoreaza Romania si ce tari liliputane ne depasesc

Asaftei Bogdan

Armata Israelului anunță capturarea unor clădiri guvernamentale Hamas din Gaza

econtext

Putin ordonă inventarierea proprietăților naționale în străinătate începând cu Imperiul Rus

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More