10.2 C
București
24 februarie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Lenesii si harnicii din Senat! Topul celor mai inactivi senatori. Vezi care sunt senatorii care muncesc cel mai putin

Parlamentul este institutia care se afla la putere in acest moment, daca luam in considerare ultimele evenimente politice din tara noastra.

Dar cine sunt membrii acestei institutii? Si, mai exact, ce fac ei, cat de dedicati sunt ei fata de munca pentru care au fost alesi?

Parlament

Econtext isi indreapta atentia asupra Parlamentului. Si vom incepe cu senatorii. Si va prezentam care sunt cei mai lenesi si cei mai harnici senatori. Cum vom face acest lucru? Astfel: vom arata cate initiative legislative a inaintat fiecare senator.

Important: pentru unele initiative exista mai multi initiatori, dar vom lua in calcul toate initiativele la care participa fiecare senator. Perioada de referinta o reprezinta ultima legislatura, care a inceput in noiembrie 2008 (cand au fost ultimele alegeri parlamentare si pana in prezent).

In total, sunt 137 de senatori, dar datele au in vedere doar 129 de senatori, pentru ceilalti aceste date nefiind disponibile. Multi dintre cei pentru care lipsesc datele fac pare din Partidul Conservator (PC).

Analize

Econtext nu este la prima analiza privind membrii Parlamentului Romaniei. Recent, am aratat cati dintre alesii nostri din Parlament detin titlul de doctor (vezi AICI lista parlamentarilor care au titlul de doctor sau care urmeaza sa-l primeasca).

De asemenea, la inceputul anului, am aratat cati bani au cheltuit deputatii in ultimii ani pentru deplasarile la Parlament si la circumscriptiile electorale (vezi AICI cate salarii am plati cu acesti bani).

Initiative

Dar sa vedem datele. In total, in legislatura actuala, senatorii au realizat 4575 de initiative legislative. Cel mai harnic senator este Emilian Francu, senator din partea PNL. El apare ca initiator in cadrul unui numar de 132 de initiative legislative.

Ar insemna aproape o initiativa pe saptamana (de la alegerile din 2008 si pana acum). Printre initiativele acestuia se numara: propuneri privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, propunere pentru stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, propunere pentru declararea municipiului Constanta “Oras-martir”, propunere privind consacrarea zilelor de 21 martie (Newruz) si 6 mai (Kadarlez) ca sarbatori legale, propunere privind statutul profesional al medicului expert al asigurarilor sociale, etc.

Pe a doua pozitie se plaseaza Iulian Urban, senator din partea PDL. El este initiator in cadrul unui numar de 99 de initiative legislative.

La coada clasamentului se afla un PSD-ist, alaturi de un PDL-ist. In plus, printre ce mai harnici senatori se regasesc nume mai putin cunoscute. In schimb, printre cei mai lenesi senatori se afla nume sonore. Din fiecare partid.

 

Dar iata topul integral: topul senatorilor dupa numarul initiativelor legislative pe care le-au realizat:

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/lenesii-si-harnicii-din-senat-topul-celor-mai-inactivi-senatori-vezi-care-sunt-senatorii-care-muncesc-cel-mai-putin.html

Related posts

Cronica unui jaf national: Transportul cu trenul ar putea disparea in urmatorii 15 ani in Romania. Vezi de ce

Asaftei Bogdan

Incredibil: Diferente de peste 30% intre sondaje si rezultatele finale. Cati presedintii de consilii judetene au castigat alegerile desi erau socotiti invinsi

Asaftei Bogdan

Rusia, „încolțită” de 13 țări cu 20.000 de soldați, 100 de avioane și 50 de nave

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More