28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Maia Sandu se bazează pe Ucraina, în fața Rusiei. Moldova a ales lumea liberă

Republica Moldova se bazează pe Ucraina și pe „prietenii puternici” din lumea liberă pentru a face față provocărilor Rusiei. Moscova nu poate ajunge cu trupele la Chișinău câtă vreme Ucraina rezistă în fața agresiunii lui armatelor lui Putin.

Maia Sandu are încredere că Ucraina va rezista în fața Rusiei și, astfel, va proteja și Republica Moldova. Șefa statului de la Chișinău a declarat Moscova nu poate ajunge cu trupele în țara sa. Ucraina este ca un scut și va rezista în fața agresiunii ruse, iar așa va proteja și Moldova.

Maia Sandu a ales lumea liberă

Președinta Republicii Moldova a subliniat că a ales să fie de partea lumii libere. Drept urmare, chiar dacă Moscova încearcă să-i destabilizeze țara, Ucraina și prietenii puternici din Occident o vor proteja. Maia Sandu nu crede că Rusia va ajunge în Moldova câtă vreme Ucraina va rezista în fața invaziei ruse.

„Moscova nu are cum să ajungă în Republica Moldova, în primul rând pentru că Ucraina este scutul nostru, rezistă și va rezista. În al doilea rând pentru că Republica Moldova are prieteni puternici și pentru că a ales să fie de partea lumii libere. Ce vrea să facă Moscova înțelegem cu toții. Moscova vrea să destabilizeze situația în Republica Moldova, să-i sperie cetățenii. Mai ales că în acest an s-ar putea să avem un referendum. Asta e propunerea mea și sper ca Parlamentul de la Chișinău s-o sprijine, un referendum cu privire la aderarea R. Moldovei la Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.

Președinta de la Chișinău spune că Rusia încearcă din răsputeri să pună piedici apropierii Moldovei de Uniunea Europeană. Potrivit spuselor sale, în ciuda încercărilor de destabilizare ale lui Vladimir Putin, Moldova a reușit să se mențină pe drumul european.

„Noi am reușit, în pofida amenințărilor, ale încercărilor de destabilizare, de a cumpăra alegători, am reușit să menținem situația stabilă și să mergem pe drumul nostru. Am făcut pași uriași în ultimii doi ani spre aderarea la UE. Am văzut în alegerile locale de anul trecut că pe lângă banii pe care i-a învestit în tot felul de partide proruse, în aceste alegeri cu bani rusești s-a încercat cumpărarea de voturi. Instituțiile noastre au
intervenit și nu s-a reușit, dar e un mod prin care Kremlinul încearcă să se implice în Republica Moldova”, a mai spus Maia Sandu.

Ucraina trebuie să câștige războiul cu Rusia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că toate țările care doresc ca Rusia să nu le încalce frontierele sprijină Ucraina. Acest lucru este obligatoriu pentru ca Rusia să nu încerce să invadeze și alte state. Ea a precizat că riscurile sunt mari ca și alte țări să sufere, dacă Moscova nu va fi oprită în Ucraina. Iar amenințarea nu este doar pentru frontiere, ci și pentru sistemul democratic.

„Situația în care avem război la hotar trebuie să fim vigilenți și suntem vigilenți, ne dorim să avem pace pe continent și să rămânem parte a lumii libere. Riscurile sunt mari pentru toți pentru că în momentul în care o țară, Rusia, îndrăznește să atace o altă țară independentă și suverană și dacă agresiunea nu e oprită și nu se transmite un mesaj foarte clar că nu poate fi acceptat, atunci riscăm să vedem acțiuni similare din partea altor țări în diferite regiuni ale lumii. ”, a mai spus lidera de la Chișinău.

Din acest motiv, fiind vorba de un atac la adresa sistemului democratic, Maia Sandu crede că este absolut necesar ca Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei. Iar toate statele care nu vor să fie ocupate și îngenuncheate de Moscova trebuie să ajute Kievul.

„Nu e doar despre încălcarea hotarelor recunoscute internațional, este despre sistemul la care toți am subscris. De aceea e foarte important ca Ucraina să câștige războiul și e important ca toată lumea să înțeleagă și să susțină Ucraina. Toate țările care vor ca hotarele lor să fie respectate trebuie să susțină Ucraina”, a mai spus Maia Sandu.

Ucraina

Maia Sandu explică cum se ajunge la pace

În acest context, președinta Republicii Moldova a precizat că toți care iubesc pacea și își doresc o lume fără război, trebuie să înțeleagă cât de periculoasă este Rusia. Maia Sandu crede că, în cele din urmă, liderii lumii libere vor înțelege și vor ajuta mai mult Kievul.

„Exact asta le-aș spune, că dacă ținem la această lume și dacă vrem pace în lume, avem situații diferite dar dacă vrem să oprim un război care se poate extinde, atunci trebuie să continuăm să ajutăm Ucraina. Eu cred că ajutorul va veni, cred în reziliența ucrainenilor”, a declarat președinta Republicii Moldova.

Deeply grateful for @vonderleyen’s leadership and support for Moldova.

Dear Ursula, your personal commitment to our country helps us grow stronger, more resilient, and move closer to EU membership. pic.twitter.com/rYr1DlELPp

— Maia Sandu (@sandumaiamd) March 6, 2024

Related posts

Prognoza meteo, 17 iulie. Încă o zi sufocantă. Temperaturile, pe regiuni

econtext

Prognoza meteo, 19 martie. Temperaturile continuă să scadă. Ploi în majoritatea zonelor țării

econtext

Ciolacu susține că „România ar fi rămas fără fonduri europene” de la 1 martie, dacă nu se luau măsurile fiscale

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix