19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Mircea Geoană îi temperează elanul lui Klaus Iohannis. Care e adevărul din spatele funcției de șef al NATO

Mircea Geoană a evitat să facă comentarii directe referitoare la anunțul făcut de Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa pentru funcția de șef al NATO, dar a evidențiat că cerințele pentru această poziție sunt foarte exigente.

Mircea Geoană a continuat să sublinieze că șefia NATO este o chestiune care aparține exclusiv aliaților, iar caracteristicile viitorului candidat sunt de cea mai mare importanță.

Mircea Geoană punctează standardele înalte stabilite de Jens Stoltenberg pentru funcția sa

„Singurul lucru pe care nici nu îl comentăm şi nici nu este în puterea noastră, a mea şi a secretarului general, este să ne alegem succesorii. Este problema exclusivă a aliaţilor.

Ceea ce pot să spun este că secretarul general Stoltenberg, care şi-a prezentat ieri raportul anual, cel de-al zecelea raport anual (…), a aşezat o ştachetă a aptitudinilor şi a profilului pentru secretarul general al NATO foarte, foarte sus.

Şi acest lucru sunt convins că este unul dintre factorii pe care aliaţii îl discută”, a spus Mircea Geoană, întrebat ce ar trebui să facă Iohannis ca să primească tot sprijinul necesar pentru a fi ales secretar general NATO.

În continuare, secretarul general adjunct al NATO a făcut referire la devansarea alegerilor prezidențiale, menționând data de la care funcția de secretar general va fi disponibilă.

Mircea Geoană

Devansarea alegerilor prezidențiale, în favoarea lui Klaus Iohannis
Alegerile prezidențiale din România se vor desfășura pe 15 septembrie, turul I, respectiv pe 29 septembrie, turul II.

Astfel, Klaus Iohannis va fi eliberat din funcție cu doar câteva zile înainte ca poziția de secretar general al NATO să devină disponibilă.

nato

„Înţeleg că în România s-au devansat alegerile prezidenţiale? Aşa am auzit, că s-au dat puţin mai devreme.

Pot să vă spun un singur lucru, că din punct de vedere al succesiunii de comandă la vârful NATO secretarul general şi secretarul general adjunct nu pot pleca în acelaşi timp.

Deci, la secretarul general Stoltenberg este fix, ultima zi de serviciu este 30 septembrie, pe 1 octombrie avem un nou secretar general. În cazul meu, o să plec mai devreme sau mai târziu”, a mai spus Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

Related posts

Românii vor fi obligați să renunțe la aragazele din bucătărie! Decizia drastică luată de Uniunea Europeană

econtext

Ludovic Orban la Chişinău: Ruși nu se vor opri dacă noi nu le arătăm că suntem hotărâți să le opunem rezistență

econtext

Ciprian Ciucu a inspectat lucrările în desfășurare din Militari și Drumul Taberei, profitând de faptul că zilele trecute orașul a fost mai liber

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix