19.8 C
București
13 aprilie 2024
econtext.ro
BANII NOȘTRI

NOUA HARTA A SALARIILOR: La cat vor ajunge salariile in acest an. Vezi care sunt judetele in care angajatii ar trebui sa ceara mariri de salarii

Bucurestiul va fi si in acest an singurul oras din Romania unde salariul mediu net se va situa peste limita de 2.000 de lei pe luna, dupa cum arata Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

La polul opus, Harghita se mentine pe ultima pozitie pentru al doilea an consecutiv, dupa ce judetul Bihor a stat la coada clasamentului mai mult timp.

Econtext va prezinta noua harta a salariilor din 2012, pe baza noilor datelor furnizate de CNP. Va aratam cat se estimeaza ca va fi salariul in acest an si, in plus, cu cat a evoluat el fata de valoarea de anul trecut. In fiecare judet din Romania! Cat va fi salariul in acest an si cu cat va creste fata de 2011.

Salarii, salarii, salarii!

Salariile sunt o tema extrem de importanta pentru publicatia noastra, Econtext prezentand numeroase radiografii ale acestei teme. Iata cateva astfel de analize:

In ce judete erau cele mai mari salarii in anii 90 si unde sunt acum. Topul judetelor care au decazut si al celor care s-au ridicat glorios

Criza a rupt Romania in doua: salariile au urcat cu 50% in unele sectoare, dar s-au prabusit cu 30% in altele. Vezi cine a castigat/pierdut pariul cu criza

Politia Romana, in actiune! Ce salarii au cei mai tari politisti din Romania. TOP national!

Topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Vezi cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra.TOP national!

Harta salariilor in 2012

In noua prognoza, CNP estimeaza ca salariul mediu din Bucuresti se va plasa in acest an la valoarea de 2.248 lei pe luna. Pe a doua pozitie se claseaza judetul Ilfov (1.951 lei/luna), urmat de Gorj (1.728 lei/luna).

La polul opus, Harghita este judetul cu cele mai mici salarii pentru angajati (1.105 lei/luna). Mai putin de jumatate fata de salariile bucurestenilor!

 

Dar iata cum arata HARTA SALARIILOR DIN ROMANIA in 2012:

 

 

 

Cresteri

Totusi, daca vom compara salariile din acest an cu cele de anul trecut, clasamentul se schimba radical. Astfel, Arad si Gorj vor inregistra cele mai mari cresteri salariale in acest an fata de 2011.

Aradenii vor castiga in 2012 un salariu lunar de 1.426 lei, fata de 1.328 lei in 2011. Ceea ce inseamna un avans de 7,4%. In privinta gorjenilor, acestia vor ajunge la un salariu de 1.728 lei, in urcare cu 7,3% fata de 1.611, cat primeau in 2011.

In schimb, pe ultimul loc se afla valcenii. Acestia s-au bucurat de un avans salarial de doar 4,4%.

 

Dar iata cum vor evolua salariile in acest an comparativ cu 2011 (salariul mediu net):

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/noua-harta-a-salariilor-la-cat-vor-ajunge-salariile-in-acest-an-vezi-care-sunt-judetele-in-care-angajatii-ar-trebui-sa-ceara-mariri-de-salarii.html

Related posts

Factură la curent de 76.000.000 euro! Se întâmplă în România! Ce reacție a avut clientul?

Moise Lidia

INS: Impactul prăbușirii demografice și deficitul comercial asupra economiei, cele mai mari probleme ale României

econtext

Pensionarii Romaniei, printre cei mai saraci din UE. Vezi cati pensionari se zbat in mizerie in Romania si in celelalte state europene

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More