0.9 C
București
11 decembrie 2023
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

Piata muncii din Romania, aproape de colaps: 400.000 de contracte de muncă au fost SUSPENDATE

Piata muncii din Romania. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat, la un post TV, vineri, că numărul contractelor de muncă suspendate până acum a ajuns la 400.000.

Circa 400.000 de contracte de muncă sunt suspendate în prezent, a declarat vineri seara ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, după ce săptămâna trecută spunea că sunt 200.000 de contracte suspendate. 

Ea a spus că cei mai mulţi dintre angajaţii cu contracte suspendate se vor regăsi probabil pe listele pe care angajatorii urmează să le depună la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru salariaţi. Piata muncii este serios afectata dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus.

„Situaţia ne arată că sunt în acest moment 400.000 de contracte de muncă cu suspendare de activitate, ceea ce înseamnă că cel mai probabil cele mai multe din aceste persoane se vor regăsi pe solicitările angajatorilor, dar asta nu înseamnă că toate aceste persoane se vor regăsi acolo. Rămâne să vedem la începutul lunii aprilie pentru prima parte de plată, şi anume pentru 16 – 31 martie, prin solicitările adresate de angajatori, respectiv vom vedea la începutul lunii mai pentru perioada 1 aprilie – 16 aprilie. Reamintesc că decretul domnului preşedinte prin care s-a stabilit starea de urgenţă acoperă perioada 16 martie – 16 aprilie. Ca atare, angajatorii prezintă o primă situaţie aferentă perioadei 16 martie – 31 martie şi a doua situaţie de îndată ce se închide fiscal luna martie, respectiv a doua solicitare va fi începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie – 16 aprilie”, a declarat Violeta Alexandru.

De asemenea, mai multi analisti economici estimeaza ca acest numar va creste puternic, in conditiile in care coronavirusul se extinde, au fost impuse restrictii de circulatie, iar tot mai mutle companii sufera din cauza suspendarii sau anularii contractelor de activitate.

Related posts

BILANT DRAMATIC: Criza a dublat numarul somerilor in unele judete. VEZI dimensiunile dezastrului din judetul tau

Asaftei Bogdan

Patru probleme de care te poti izbi daca pleci la munca in strainatate

Asaftei Bogdan

Politia Romana, in actiune! Ce salarii au cei mai tari politisti din Romania. TOP national!

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More