21.7 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Politico: Biden i-a transmis lui Netanyahu că zilele sale ca premier sunt numărate

Președintele SUA Joe Biden și consilierii săi cred că zilele lui Benjamin Netanyahu în funcția de premier al Israelului sunt numărate, au afirmat doi oficiali americani, sub protecția anonimatului, pentru Politico.

Subiectul mandatului lui Netanyahu a fost abordat și în cadrul unor întâlniri recente la Casa Albă la care a participat Biden.

Potrivit sursei citate, într-o discuție privată, Biden i-a transmis lui Netanyahu că zilele sale în funcţia de premier sunt numărate. Mai mult decât atât, președintele american i-a sugerat premierului israelian să se gândească la lecțiile pe care ar dori să le transmită mai departe succesorului său.

Un actual oficial american și un fost oficial american au confirmat amândoi că administrația Biden consideră că Netanyahu mai are un timp limitat în funcție. Actualul oficial a declarat că aşteptările administraţiei Biden sunt ca premierul israelian să mai reziste în funcţie probabil câteva luni sau până când se va încheia faza timpurie a incursiunii terestre a Israelului în Gaza

„Va trebui să existe o reglare de conturi în cadrul societății israeliene cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat oficialul american sub protecţia anonimatului.

Călătoria lui Biden la Tel Aviv de luna trecută a fost în mare parte una de susținere, dar, în privat, el l-a îndemnat, de asemenea, pe Netanyahu să procedeze cu prudență și să nu extindă războiul, potrivit celor doi înalți oficiali ai administrației americane.

Totodată, Biden l-a sfătuit pe Netanyahu să se gândească la scenariul pe care îl lasă succesorului său – o sugestie implicită că Netanyahu ar putea să nu fie la putere pe durata a ceea ce va fi probabil un conflict de lungă durată.

Conform Politico, Administrația Biden se teme că Netanyahu își leagă propriul viitor politic de război și că ar putea la un moment dat să accelereze conflictul, potrivit celor doi înalți oficiali ai administrației, notează Politico.

„Chiar și cel mai bun scenariu pentru Israel în acest război nu l-ar menține probabil pe Netanyahu la putere, deoarece oroarea atacului terorist din 7 octombrie va rămâne proaspătă și deoarece atât de mulți israelieni atribuie deja în mod direct lipsa de securitate politicilor lui Netanyahu”, a declarat Hagar Chemali, fost oficial al Consiliului Național de Securitate și al Departamentului Trezoreriei în administrația Obama.

„Cred în continuare că Netanyahu este pe cale să plece, deoarece israelienii se întreabă deja în mod public dacă este cu adevărat persoana potrivită, nu doar pentru a câștiga această bătălie specifică împotriva Hamas, ci și războiul mai larg pentru un Israel pașnic și sigur”, a mai spus Chemali.

Related posts

Bilanț simulare Evaluarea Națională: 164.009 elevi au susținut prima probă!

Vlad-Tătaru Andreea

Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Piloții au murit pe loc. Cauza?

econtext

Forțele ucrainene folosesc obuziere vechi de peste 30 de ani și drone scoase la imprimantă 3D

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix