23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Premierul estonian, Kaja Kallas: Propaganda rusă pregăteşte o nouă capcană

Premierul estonian, Kaja Kallas: Ultima campanie de dezinformare a Rusiei are un impact uriaș asupra întregii lumi.

Premierul estonian, Kaja Kallas, a avertizat luni împotriva campaniei de dezinformare a Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, relatează dpa.

Avertismentul de la premierul estonian

„Campania Rusiei are drept scop descurajarea factorilor de decizie democratici şi a societăţilor de la a sprijini Ucraina. Provocând diviziuni politice interne şi influenţând voturile democratice. Inclusiv deciziile pe care le luăm la secţiile noastre de votare”, a scris Kallas într-un comentariu pentru site-ul de ştiri german Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Campania de dezinformare a Kremlinului ajunge la un public uriaş prin intermediul reţelelor sociale”, a mai spus ea.

„Cea mai recentă capcană a dezinformării ruseşti’ este „să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă. Că noi suntem primii care obosim. Putem demonstra contrariul”, a punctat premierul estonian.

Numărul de abonați la conturile Kremlinului s-a triplat

De teamă, unii au susţinut că sprijinirea Ucrainei pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti a însemnat escaladare. „Răspunsul meu este că părarea nu este provocare. Rezistenţa nu provoacă Rusia. Slăbiciunea o provoacă”, a mai spus premierul estonian.

„Trebuie să ne gândim cum putem preveni boţii şi trolii să răspândească dezinformarea”, a avertizat Kallas. Ea a adăugat: „De la invazie, numărul de abonaţi la conturile susţinute de Kremlin s-a triplat pe Telegram şi s-a dublat pe Tiktok”.

Eusia, Moscova

Premierul estonian
 Kaja Kallas: Propaganda rusă pregăteşte o nouă capcană Rusia se pregăteşte pentru un

război lung împotriva Ucrainei, a scris Kallas. „O victorie rapidă este exclusă”.

Premierul estonian a lansat mai multe avertismente privind pericolul rusesc

Acesta nu este singurul avertisment privind pericolele ruseşti, lansate de premierul estonian.

„În ceea ce privește Belarus, am considerat anterior Belarus ca un co-agresor în acest război [împotriva Ucrainei]. Deci nimic nu s-a schimbat în acest sens. Știm că Belarus – ca și Rusia – este imprevizibil și periculos. Iar acest lucru nu s-a schimbat”, a declarat anterior premierul estoniasn. a notat premierul estonian.

Pe 24 februarie 2022, trupele ruse au intrat în Ucraina, inclusiv din Belarus. Belarusul și-a oferit teritoriul țării ocupante ca bază militară. Inclusiv pentru lansarea de rachete și lovituri aeriene asupra Ucrainei.

Autoproclamatul președinte al Belarusului Alexander Lukașenko a recunoscut că Belarusul participă la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar se presupune că „nu ucide pe nimeni și nu își trimite armata nicăieri”.

Related posts

RECORD ABSOLUT: Cel mai tare politist din Romania are un salariu astronomic. VEZI TOPUL INTEGRAL AL SALARIILOR incasate de sefii politiei din fiecare judet

Asaftei Bogdan

Război în Ucraina, ziua 701. Strategia Rusiei de a anihila apărarea antiaeriană

econtext

LISTA DEMNITARILOR INFRACTORI! TOPUL celor 55 de politicieni care iau bani ilegal din mai multe functii

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix