19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Preşedintele ucrainean recunoaşte public că vrea să distrugă podul Crimeei

Preşedintele ucrainean, VolodimirZelenski, a declarat public că urmăreşte scopul de a distruge podul Crimeei. „Acesta reprezintă o ţintă care trebuie neutralizată”, a spus preşedintele ucrainean.

Podul Crimeei, o ţintă pentru armata ucraineană

 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că consideră podul Crimeei, care leagă teritoriul Krasnodar al Rusiei și Crimeea anexată, drept o țintă pentru armata ucraineană. El a declarat acest lucru în timp ce vorbea la Aspen Security Forum.

„Pentru noi, aceasta este o facilitate inamică construită în afara legii, în afara dreptului internațional și a normelor aplicabile. Prin urmare, acesta este scopul nostru și orice obiectiv care aduce război, nu pace, trebuie neutralizat”, a spus președintele Ucrainei în alocuţiunea de la Forumul de Securitate Aspen.

Zelenski a adăugat că podul din Crimeea este un „mic drum logistic” prin care trupele ruse primesc muniție folosită pentru a lovi Ucraina.

În noaptea de 17 iulie, pe podul din Crimeea a avut loc o explozie, a doua de la începutul unui război la scară largă, care a ucis un cuplu, care se afla într-una dintre mașini, iar fiica lor de 14 ani a fost rănită. Partea auto a podului a fost avariată. Pentru restaurarea sa, potrivit autorităților Federației Ruse, este nevoie de un miliard de ruble.

Autorităţile de la Kiev au declarat că atacul nu le aparţine şi au sugerat că ar fi fost pus la cale de partizanii ucraineni din Crimeea, care au organizat mai multe explozii la obiectivele militare strategice are ruşilor în Crimeea.

Rusia a răspuns cu atacuri de rachetă asupra civililor şi depozitelor cu cereale

Rusia a răspuns violent la atacul de pe podul Crimeei, atacând cu rachete oraşele ucrainene. În special, a fost atacat , timp de câteva nopţi la rând, oraşul Odesa, şi terminalele din port cu grâne pregătite pentru export.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut joi că atacurile cu rachetă din ultimele zile asupra oraşelor Odesa şi Nikolaev din Ucraina constituie o răzbunare pentru deteriorarea de luni dimineaţă a podului Crimeei, supranumumit şi „podul lui Putin”, considerat de liderul de la Kremlin drept o mare realizare a sa.

„Forțele Armate ale Federației Ruse au continuat să livreze lovituri de răzbunare cu arme maritime și aeriene de înaltă precizie împotriva magazinelor de producție și a locurilor de depozitare pentru ambarcațiuni fără pilot din zonele orașului Odesa și Iliceovsk”, a declarat de reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov, citat de agenţia TASS.

Related posts

Vladimir Putin nu mai are mult timp la dispoziție. De ce a intrat în criză liderul de la Kremlin

econtext

Război naval. Ucraina înarmează drone marine să atace porturile Rusiei. SUA se opun

econtext

Aleksandr Lukașenko cere patrule înarmate pe străzi. Ce coșmar îl bântuie pe dictatorul din Belarus

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix