23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România scapă de caniculă. Cum va fi vremea la început de septembrie. Prognoza meteo ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo pentru perioada 28 august – 10 septembrie. Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Canicula persistă în România! Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 28 august – 10 septembrie. Potrivit meteorologilor, canicula se va resimți în majoritatea zonelor țării până la sfârșitul lunii august, iar ulterior temperaturile vor scădea, ajungând astfel la valorile normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru Banat

Pe 28 august, canicula persistă iar disconfortul termic va fi accentuat. Media temperaturilor maxime va fi de 37 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30…32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Pe 1-2 septembrie, se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26…27 de grade.

După data de 3 septembrie, vor exista oscilații termice, însă media maximelor va fi apropiată de normalul perioadei și va fi cuprinsă în general între 27 și 29 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media acestora va fi de 18…20 de grade, potrivit ANM.

În perioada 29 august – 2 septembrie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ. Ploi temporare se vor semnala însă și după data de 5 septembrie.

Prognoza meteo pentru Crișana

În perioada 28-29 august, va fi caniculă și disconfort termic accentuat media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 38 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 26…27 de grade.

Potrivit meteorologilor, după data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va fi în general de 27…28 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 18…19 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

ANM a transmis că în zilele de 28 și 29 august în cea mai mare parte a regiunii va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 24…25 de grade. După data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 16…17 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Potrivit meteorologilor, în zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind în jurul a 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 de grade. După data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26…27 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 18 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Prognoza meteo pentru Moldova

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 36 și 38 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25…26 de grade. După data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26…28 de grade, a transmis ANM.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 17 grade, exceptând ultimele nopți ale lunii august când media va fi în jurul a 19 grade. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și temporar se vor semnala ploi slabe.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Meteorologii anunță că în zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat în zona continentală a Dobrogei, media temperaturilor maxime fiind în jurul a 34 de grade, apoi aceasta va scădea spre 30…32 de grade și va caracteriza până la 1 septembrie o vreme călduroasă.

Începând cu data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28…29 de grade. În primele nopți, temperaturile minime medii vor fi de 20…22 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 18 grade. În perioada 30 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 36…37 de grade, iar în 30 și 31 august aceasta va scădea spre 32…33 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Potrivit ANM, începând cu data de 1 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28…30 de grade.

În primele nopți temperaturile minime medii vor fi de 18…20 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 16 grade. În perioada 30 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic, media temperaturilor maxime fiind de 36 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30 de grade, iar ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie), se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26 de grade. Începând cu data de 3 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28…29 de grade.

Pe parcursul nopților temperaturile minime medii vor fi de 15…18 grade, au mai informat meteorologii. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, media temperaturilor maxime fiind de 24…25 de grade, apoi vemea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16…20 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopțile ale lunii august, când media acestora va fi de 14…16 grade, a transmis ANM. În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 3 septembrie.

Related posts

Expulzarea unui diplomat rus din România. Moscova trece la amenințări directe

econtext

România și Republica Moldova, luate în calcul de către Rusia de a fi atacate: Bombardarea lor este necesară

econtext

Demiteri masive în Poșta Română! Sute de angajați își pierd locul de muncă: „Fiecare muncă este făcută de patru ori”

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix