18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Romania, tot mai atractiva pentru turismul de aventuri. A urcat pe locul 9 intr-un top global. Iata topul!

Romania devine tot mai atractiva pentru turismul de aventuri, dupa cum arata mai multe topuri publicate recent.

Astfel, intr-un clasament realizat de Universitatea George Washington in parteneriat cu Adventure Travel Trade Association (ATTA) si Vital Wave Consulting, tara noastra s-a clasat pe a noua pozitie in randul celor mai atractive state pentru turismul de aventuri.

Indexul ia in calcul doua categorii, tari dezvoltate si tari aflate in dezvoltare. Romania este inclusa in cea de-a doua categorie, unde este analizata alaturi de alte peste 160 de tari si teritorii emergente. Iar tara noastra a urcat de la an la an, ajungand pentru prima data in primele zece.

Astfel, Romania s-a plasat in 2010 pe locul 9, dupa ce in 2009 a fost pe locul 11, iar in 2008 pe 21.

Criterii

In realizarea topului a fost luat in calcul potentialul de dezvoltare si caracteristicele acestui segment de turism, bazat pe iesirile in natura sau pe explorarea diferitelor culturi si mai putin popularitatea actuala a respectivelor destinatii.

Mai exact, printre criteriile luate in calcul in stabilirea ierarhiei se numara dezvoltarea sustenabila, siguranta destinatiei, resursele naturale, resursele necesare activitatilor de aventura, sau infrastructura si resurse culturale.

https://web.archive.org/web/20130801151743/https://econtext.ro/economie/turism/romania-tot-mai-atractiva-pentru-turismul-de-aventuri-a-urcat-pe-locul-9-intr-un-top-global-iata-topul.html

Related posts

Ce lucrări au fost realizate în octombrie de Administrația Străzilor București

econtext

Accident, în această dimineață, în Pasajul Muncii din București

econtext

Vrei să adoptați un cățel? În acest weekend va avea loc un târg de adopții pentru căței în București

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More