18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
TURISM

Vacanta in strainatate? Iata cat costa cazarea in statiunile din Turcia. Vezi cele mai ieftine/scumpe hoteluri

Daca sunteti iubitor al golfului si decideti sa va petreceti vacanta in Turcia, statiunea Belek ar putea fi cea mai buna alegere.

Aici aveti la dispozitie sase terenuri de golf pe care va puteti relaxa cand nu sunteti pe plaja.

Iar padurea de pini care inconjoara statiunea face ca aceasta destinatie sa aiba toate ingredientele pentru o vacanta perfecta.

Preturi

Insa totul are pretul sau. Marea parte a hotelurilor din Belek sunt de lux, iar acest lucru se simte si la buzunar.

De exemplu, la hotelurile de cinci stele, pretul unei camere pentru doua persoane variaza intre 180 (la Attaleia Holiday Village) si 420 de euro pe noapte (la Cornelia Diamond Golf Resort & Spa).

Intr-un hotel de patru stele cazarea costa 250 de euro pe noapte pentru doua persoane. Aceste preturi sunt ofertele prezentate direct la receptia hotelului. De altfel, Belek este cea mai scumpa statiune de pe litoralul Turciei.

Cinci statiuni

Econtext va prezinta tarifele de cazare din statiunile turcesti. Am selectat cinci dintre cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul Turciei, acestea fiind Belek, Olu Deniz, Fethiye, Antalya, Marmaris.

Econtext a prezentat deja articole asemanatoare despre litoralul romanesc (poate fi accesat aici), despre cel bulgar (poate fi vizualizat aici) si despre preturile din statiunile grecesti (acest articol poate fi consultat aici).

Ca si in aceste articole anterioare, am avut in vedere pretul pe noapte al unei camere pentru doua persoane. In plus, am selectat hoteluri de toate categoriile, de la hoteluri de cinci stele pana la cele de o singura stea.

Mai mult, in multe cazuri, am inclus cel mai mic si cel mai mare pret pentru acelasi tip de hotel (de acelasi numar de stele).

Dupa cum am precizat si anterior, am ales doar ofertele de cazare prezentate de hoteluri direct si nu cele ale unor agentii de turism, unde pretul poate fi diferit.

Statiuni mai ieftine

Revenind, nu toate statiunile turcesti au tarife ca in Belek. Celelalte statiuni sunt mult mai accesibile, preturile fiind mai ‚normale’. De altfel, cazarea la hotelurile turcesti este mai ieftina decat in Grecia si se apropie de cea din Bulgaria.

In multe cazuri, hotelurile din Turcia sunt mai ieftine si decat cele din Romania. Exemplele clasice, Saturn, Mamaia sau Neptun, au hoteluri unde cazarea este mult mai scumpa decat in Turcia.

In aceste trei statiuni romanesti gasesti cu greu cazare cu 200 de lei (50 de euro). In schimb, in statiunile turcesti ai hoteluri de trei stele cu 28, 32, 33 de euro pe noapte.

Olu Deniz

Iar o statiune care merita vizitata este Olu Deniz. Aceasta este una dintre statiunile turcesti unde intr-adevar te poti relaxa, numarul turistilor nefiind atat de mare ca in alte locuri.

Si acest lucru se intampla in ciuda faptului ca la Olu Deniz se gaseste una dintre cele mai frunoase plaje din lume. De fapt, plaja din Olu Deniz are un nisip foarte fin, natural, nu ca in ale statiuni ale Turciei unde nisipul este adus din alte zone si imprastiat peste noapte pe plaja.

Si preturile sunt pentru tot buzunarul. Aici puteti lua o camera de doua persoane pe care sa platiti de la 28 de euro pana la 500 de euro pe noapte.

Ieftin – scump

Din toate aceste statiuni, cel mai mare pret l-am regasit la un hotel din Antalya, una dintre cele mai mari si mai cautate statiuni din Turcia, fiind plasata la poalele muntilor si scaldata de apele Mediteranei.

Antalya este locul unde impatimitii de istorie pot imbina turismul cultural cu relaxarea, orasul avand o vechime de peste 2.000 de ani.

In aceasta statiune, pretul cazarii pentru o noapte poate ajunge chiar la 900 de euro. Bineinteles, acest tarif este perceput la un hotel de cinci stele.

Insa daca nu va permiteti sa va petreceti vacanta intr-un hotel atat de scump, nu-i nici o problema. Va puteti caza la un hotel de doua stele, unde cazarea pentru doua persoane poate ajunge si la 30 de euro pe noapte.

 

Dar iata tarifele din cele cinci statiuni (pretul este pe noapte, pentru o camera de doua persoane):

 

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/vacanta-in-strainatate-iata-cat-costa-cazarea-in-statiunile-din-turcia-vezi-cele-mai-ieftinescumpe-hoteluri.html

Related posts

HARTA TURISTICA A ROMANIEI, modificata total de criza. Care sunt acum cele mai (ne)vizitate judete din tara noastra

Asaftei Bogdan

Nu mai construiti hoteluri ca bate vantul prin ele. Topul judetelor cu cele mai goale/pline hoteluri

Asaftei Bogdan

Verdict: Noua tari europene au decis sa mentina restrictiile pentru romani si bulgari pana la finele anului 2013. Vezi care sunt aceste state

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More