10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Topul emigrantilor! In ce state europene sunt cei mai multi/putini emigranti

Care este statul european aflat in topul destinatiilor pentru emigranti? Germania, Spania, Franta, Italia? In nici un caz.

Germania este pe locul 8 in topul tarilor europene preferate de emigranti, in timp ce Spania se claseaza pe a cincea pozitie. In acelasi timp, Italia este pe 12, iar Franta pe 15. Si atunci, unde sunt cei mai multi emigranti, in cestat european?

Cea mai mare pondere a emigrantilor

Luxemburg este statul european cu cei mai multi emigranti, potrivit datelor furnizate de Eurostat, biroul european de statistica. Foarte important, ne referim la volumul procentual al emigrantilor in raport cu numarul total al populatiei autohtone.

Cu alte cuvinte, ce procent din locuitorii unui stat sunt emigranti! Iar statul luxemburghez e pe primul loc! Mai exact, 43% din locuitorii statului Luxemburg sunt emigranti.

Bineinteles, ca numar, cei mai multi emigranti sunt in tarile mari ale Europei. Dar acest lucru este mai putin relevant decat ponderea emigrantilor in totalul populatiei. Pentru ca astfel ne putem da seama de amploarea acestui fenomen in tarile din UE.

Dupa Luxemburg, urmeaza Letonia (17,4% din locuitori sunt emigranti), Cipru si Estonia (ambele cu 15,9%). De abia pe a cincea pozitie este un stat mare. Este vorba de Spania, unde ponderea emigrantilor este de 12,3%.

Cea mai scazuta pondere a emigrantilor

La celalalt capat al clasamentului se afla Polonia. In Polonia este ceami scazuta pondere de emigranti.

Din pacate, pentru Romania si Bulgaria nu sunt date disponibile. Doar 0,1% din populatia Poloniei este alcatuita din emigranti. Penultima pozitie este ocupata de Lituania (1,1%), iar tot la coada ierarhiei se mai afla Slovacia (1,2%), Ungaria (2%).

 

 

 

http://www.econtext.ro/eveniment–2/social/topul-emigrantilor-in-ce-state-europene-sunt-cei-mai-multiputini-emigranti.html

Related posts

Terenurile lui Puiu Popoviciu din Băneasa, scoase de sub sechestru de Curtea de Apel București

econtext

Factura electronică. RO E-Factura, obligatorie începând cu data de 1 ianuarie

econtext

Frații Tate, reținuți din nou, la cererea autorităților din Marea Britanie. De ce sunt acuzați cei doi milionari

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More