10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

A fost demontată stația GPL amplasată fără autorizație chiar lângă Primăria Sectorului 5 și gara Filaret

Cristian Popescu Piedone a comunicat că o stație GPL care era instalată fără autorizație în imediata apropiere a Primăriei Sectorului 5 și a gării Filaret a fost dezafectată. Primarul Sectorului 5 a menționat că problema persistă în continuare, evidențiind că din totalul de 22 de stații de gaz din Sectorul 5, numai 4 sunt conforme cu legislația în vigoare.

În 2021 am atras atenția asupra pericolului pe care-l reprezintă stațiile GPL neautorizate!
De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! CONFORM LEGII este însă…foarte, foarte dificil!, declară Piedone într-o postare pe Facebook.

Primăria are autoritatea de a închide o stație GPL doar în cazul în care dispune de o hotărâre judecătorească definitivă care susține această acțiune. Există, de asemenea, o opțiune care nu necesită o decizie judecătorească: dacă administratorul sau proprietarul stației GPL consimte să fie desființată.

Pe data de 28 august, Cristian Popescu Piedone a menționat că Primăria Sectorului 5 a reușit să obțină acordul în acest sens:

Stația GPL amplasată fără autorizație de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 și autogara Filaret a fost demontată!

Edilul Sectorului 5 a declarat că administratorul stației a înțeles mesajul transmis de el în ziua de duminică și a acționat în consecință: acesta a demontat rezervorul și celelalte echipamente, părăsind locația.

Pentru siguranța și liniștea cetățenilor, sper că și administratorii / proprietarii celorlalte 17 stații GPL care funcționează neautorizat în Sectorul 5 să procedeze la fel!

Piedone subliniază că „situația rămâne gravă”. Din cele 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar 4 operează în conformitate cu legea.

Stațiile GPL care nu au primit aprobarea pentru construire din partea Primăriei Sectorului 5 nu pot primi nicio altă autorizație care să le permită să funcționeze legal.

Reamintim că încă de duminică, 27 august, Primăria Sectorului 5 a inițiat ample inspecții la stațiile GPL.

Related posts

Piedone, tun de 1.000.000.000 din bani publici ca să cumpere panseluțe și să amenajeze spațiul verde

econtext

Răspunsul dezarmant al președintelui Iohannis la întrebarea de ce a cheltuit România mai puțini bani decât trebuia pentru apărare

econtext

Începe programul de asfaltare pe mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More