23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Belgia nu mai trimite F-16 în Ucraina

Belgia nu mai trimite F-16 în Ucraina. Autoritățile au luat această decizie motivând că aparatele de luptă nu mai sunt utilizabile.

Avioanele din Belgia de luptă F-16 nu mai pot fi folosite pentru Ucraina, au anunțat autoritățile de la Bruxelles, scrie La Libre Belgique.

„Nu le putem oferi avioane pe care noi înșine nu le-am mai folosi”, spun reprezentanții armatei belgiene, ca explicație pentru întârziera ajutorului militar acordat Kievului în contextul invaziei Federației Ruse.

Belgia nu mai trimite F-16 în Ucraina imediat ce va primi F-35

Comandamentul armatei consideră de neconceput ca avioanele de luptă F-16 belgiene să ajungă în Ucraina, dacă nu vor mai fi folosite în Belgia.

Belgia a trimis deja în Ucraina arme automate, vehicule blindate Lynx și peste 200 de camioane Volvo, precum și muniție, combustibil și echipamente medicale.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că va trimite în curând avioane vechi F-16 în Ucraina, de îndată ce primele F-35 vor fi livrate, a declarat Frédéric Goetynck, șeful resurselor materiale ale armatei, într-un interviu pentru „De Standard”.

„Structura lor va fi pur și simplu uzată. Pui în pericol viața unui pilot”

„Nu este pentru că nu vrem, dar când avioanele noastre vor fi scoase din serviciu, vor fi uzate. Până atunci, aceste avioane vor fi zburat atât de multe ore, încât structura lor va fi pur și simplu uzată. Nu poți trimite Ucrainei avioane pe care noi nu le-am mai folosi”.

Argumentul potrivit căruia ucrainenii înșiși este puțin probabil să respecte reguli stricte cu privire la orele maxime de zbor nu ține, potrivit lui Goetynck.

„Este același raționament ca și pentru medicamentele aproape expirate. Le mai trimiți în Africa? Dacă trimiți în Ucraina o aeronavă care nu mai este sigură, despre care știi că are crăpături în caroserie, poți pune în pericol viața unui pilot”, a mai declarat Frédéric Goetynck.

Totuși, decizia tehnică vine în urma celei politice, avân în vedere că, în urmă cu câteva luni, un oficial militar în retragere spunea direct că trimiterea de avioane în ucraina ar însemna o escaladare și că Belgia nu este parte combatantă în acest război și nici nu vrea să devină, potrivit Gazet van Antwerpen.

Traducerea: RADOR

Related posts

General polonez: NATO ar trebui să intervină împotriva rachetelor îndreptate spre Polonia și România

econtext

În așteptarea întăririlor, Ucraina și-a consolidat apărarea lângă Harkov. Rusia lansează atacuri pe toată linia frontului

econtext

Subiecte ridicole si invitati obtuzi, conditii esentiale pentru televiziunile din Romania. Esti ceea ce spui?

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix