19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

HARTA TRADARILOR POLITICE. Iata cine a dezertat din PDL, PSD, PNL, UNPR pentru a visa la un post de primar sau consilier la alegerile locale

Senatori, deputati, consilieri locali si municipali, primari sau viceprimari, dar si lideri de filiale sau simpli membri!

Multi dintre acestia, indiferent de partid, se afla in aceste zile intr-o tensiune efervescenta! Motivul: multi migreaza din partidul care i-a adapostit in ultimii ani catre partide mult mai primitoare si mai darnice.

Econtext va prezinta harta dezertarilor politice: care sunt membrii formatiunilor politice care si-au abandonat partidele din cauza nemultumirilor fata de alegerile locale din iunie 2012. Si vorbim despre dezertarile din ultimele trei luni.

Si prezentam atat dezertarile individuale, cat si cele in grupuri mai mari. La nivel regional, nord-vestul Romaniei a fost cel mai ferit de migratii politice.

Alegerile locale, motivul dezertarilor

Foarte important: luam in calcul numai persoanele care au dezertat din cauza nemultumirilor fata de alegerile locale. Iar nemultumirea principala este ca respectivele persoane nu au fost nominalizate drept candidati la alegerile locale.

Multi membri de vaza ai partidelor si-au fi dorit sa fie nominalizati drept candidati la postul de primar sau presedinte al consiliilor locale, judetene, etc. Nefiind nominalizati, ei au plecat catre alte partide, care le-au promis ca le vor sustine candidaturile.

Nu am luat in calcul demisiile din alte motive, cum este, de exemplu, cea a Oanei Niculescu Mizil sau situatii incerte, cum este cea a lui Andrei Chiliman.

Edili

Econtext nu este la prima analiza politica. Recent, am aratat ce averi au candidatii USL la primariile resedinta de judet din Romania.

EXCLUSIV! Candidatii USL la functia de primar sunt mai bogati decat edilii actuali. Vezi cate case si cat pamant au toti candidatii la postul de primar

Dar nu doar candidatii, ci si edilii care sunt deja in functie au fost puricati de catre Econtext (iata AICI o astfel de radiografie).

De altfel, liderii administratiei din tara noastra au fost intorsi pe toate partile de catre Econtext, fie ca este vorba despre primari, prefecti, presedinti de consilii judetene sau chiar secretari de stat sau ministri. Iata aici cateva analize de acest tip:

Care ministri au mai multe case: cei din Guvernul Razvan Ungureanu sau cei din fostul Guvern Emil Boc? Topul celor mai instariti ministri din ultimele guverne

Este rentabila functia de sef al Guvernului? Vezi cati bani a castigat Emil Boc cat a fost prim-ministru al Romaniei

Cati bani au in conturi bugetarii de top ai tarii. Vezi cati bani au in banci Blejnar, Morar, Basescu, Isarescu, Blaga, Boc, Oprescu, Kovesi, Morar, Ghetea, Alexandrescu, Plaveti

Dezertari politice

Cele mai multe dezertari au avut loc din PDL. Mai precis, 17 miscari de dezertare au avut loc in ultimele luni, multe fiind singulare, dar si in grupuri mai mari. Numeric, cele mai grave dezertari au avut loc in Caras – Severin (38 de primari migrand catre PNL), Buzau (mai multi primari si consilieri), localitatea Vulcan din judetul Hunedoara (primarul orasului plus circa 90% din filiala PDL Vulcan), filiala PDL Voluntari, etc.

Doua tipuri de dezertari s-au cristalizat: persoane grele din partide, dar si grupuri de membri simpli. Tinta celor plecati din PDL a fost, preponderent, PSD sau PNL. Cele mai afectte judete au fost: Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Ilfov.

 

 

Iata aici HARTA DEZERTARILOR. Vezi care sunt zonele cu cele mai multe dezertari:

 

 

 

Alte partide

Totusi, au fost dezertari si din celelalte partide, PSD, PNL, UNPR.

De aici au plecat mai putine grupuri, fiind vorba, in special, de dezertari individuale.

In cele mai multe cazuri, dezertorii au fost nemultumiti ca nu au fost nominalizati pentru a candida la un post la alegerile locale si au fugit catre alt partid, care, evident, le-a asigurat acest sprijin.

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/harta-tradarilor-politice-iata-cine-a-dezertat-din-pdl-psd-pnl-unpr-pentru-a-visa-la-un-post-de-primar-sau-consilier-la-alegerile-locale.html

 

Related posts

SUA au cumpărat avioane de luptă de la un aliat al Rusiei și le-au dat Ucrainei. Putin, furibund

econtext

Cutremur de 4,7 grade! A avut loc în această dimineață

econtext

Ayatollahul Iranului ameninţă Israelul şi aliaţii săi: „Nimeni nu va putea opri Axa Rezistenţei, în cazul în care crimele Israelului vor continua”

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix