5.3 C
București
7 decembrie 2022
econtext.ro
bulgaria-zona-portocalie
ACTUAL Coronavirus ȘTIRI TURISM

Bulgaria ar putea intra în zona portocalie din cauza numărului mare de infectări. Noi restricţii pentru turişti

Bulgaria ar putea intra în zona portocalie din cauza numărului mare de infectări. Ministrul adjunct al Sănătăţii de la Sofia, doctorul Dimităr Petrov, a anunţat că Bulgaria va intra în zona portocalie cel târziu luni, iar măsurile se vor înăspri.

Bulgaria ar putea intra în zona portocalie din cauza numărului mare de infectări

“În câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie de răspândire a coronavirusului, din cauza creşterii numărului de cazuri. Ministerul Sănătăţii de la Sofia a adoptat un plan care arată în mod clar când se iau anumite măsuri.

În prezent, Bulgaria se află în zona verde, dar în câteva zile va intra în zona portocalie, cel târziu luni. În prezent, se iau măsuri pentru a consolida mai degrabă controlul antiepidemic în spaţii închise, unde sunt mulţi oameni. Acestea sunt în principal discotecile din staţiuni; există opinii cum că acolo nu sunt respectate deloc măsurile

Dacă va creşte în continuare numărul infectărilor cu coronavirus, vor exista înăspriri. În zona roşie, cel mai probabil, vor exista restricţii destul de severe în ceea ce priveşte localurile cu spaţii închise. Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior.

bulgaria-zona-portocalie
bulgaria-zona-portocalie

Localurile în aer liber în care există o supraaglomerare vor avea probabil anumite restricţii impuse. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu reprezintă o astfel de problemă, sunt în aer liber, acolo e şi vânt. Lucrurile se întâmplă în contactele din afara plajelor”, a precizat doctorul Dimităr Petrov la un post de televiziune bulgar.

Portalului Unic de Informaţii, în ultimele 24 de ore, în Bulgaria, au fost confirmate cu coronavirus 462 de persoane. Au fost efectuate 16.656 de teste, ceea ce înseamnă că probele pozitive reprezintă deja 2,77% din testări.

Reamintim că în urmă cu doar o săptămână, Bulgaria înregistra 200 de cazuri noi, iar acum numărul infectărilor s-a dublat. Mai mult, la începutul lunii iulie autorităţile anunţau 165 de cazuri noi.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să actualizeze joi, 5 august, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Related posts

Răzvan Cuc, falsificator notoriu! Candidatul PSD a ascuns 8 apartamente în declarația de avere

Avramescu Radu

Tone de peşte stricat au ajuns în farfuriile românilor. Era spălat cu oţet, apoi era vândut ca fiind peşte proaspăt

Axinte Dan

Cine castiga in CRIZA CORONA: Industria farmaceutică din România va înregistra afaceri record în 2020

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More