10.2 C
București
23 februarie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Când vine primăvara. Prognoza meteo până la sfârșitul lunii

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în România. temperaturile medii se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei. Totodată, se vor înregistra precipitații în majoritatea zonelor regiunilor.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestei perioade a anului, însă nu vor lipsi precipitațiile. Conform ANM, acestea se vor accentua în intervalul 12 -14 februarie.

Prognoza meteo pentru intervalul 12-25 februarie

În următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menține peste cele caracteristice acestei perioade a anului. Precipitațiile se vor semnala în majoritatea regiunilor, mai ales între 12-14 februarie. Se asemenea, acestea vor fi prezente în majoritatea regiunilor şi după 18 februarie.

Prognoza meteo publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie arată că în zona Banatului, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, maximele ajungând până la 14 grade.

Din 13 februarie şi până în 25 februarie, valorile termice diurne menţin peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Potrivit meteorologilor, acestea se vor încadra între 7 şi 11 grade.

Totuși, minimele vor indica o o tendinţă de scădere. Astfel, de la 7 grade în prima noapte a intervalului, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. După jumătatea lunii, temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii

Vreme deosebit de caldă în Crișana și Transilvania

Conform meteorologilor, precipitații vor fi semnalate în zilele de 12 şi 13 februarie. Acestea se vor înregistra și după data de 18 februarie.

În zona Crișanei, vremea va fi deosebit de caldă, temperaturile maxime ajungând la 14 grade. Totodată, din 13 februarie şi până în 25 februarie, valorile termice diurne se vor menţine peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Acestea vor oscila între 7 şi 10 grade.

De asemenea, minimele scad treptat în prima parte a intervalului.De la o medie de 7 grade, înregistrată în prima noapte a perioadei, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie.

Vremea se menține la fel de caldă și în Transilvania. Valorile termice bor fi mult mai mari faţă de normalul termic al perioadei, cu temperaturi maxime de până la 14 grade.

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii

Prognoza meteo 12-25 februarie. Când se întorc temperaturile scăzute

Conform meteorologilor, vremea se va răci ușor începând cu ziua de 13 februarie. După intrarea în acest proces de răcire, maximele se vor situa între 5 şi 8 grade. Torodată, după data de 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative. Acestea se vor situa între -5 şi -2 grade.

În primele zile ale intervalului, în Maramureş, maximele se vor situa între 14 – 15 grade. Mai mult, după data de 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative și în această regiune, cu minime între -4 şi 0 grade.
Vremea se răcește și în Moldova. De la maxime de 15 – 17 grade, se va ajunge la unele situate între 2 – 4 grade în perioada 15 – 17 februarie.

Din a doua parte a lunii, maximele se vor situa în general între 5 şi 7 grade. În Dobrogea, în primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru acest interval. Ulterior, temperaturile maxime vor ajunge la pragul de 3 grade.

Acestea vor continua să scadă și între 17-19 februarie. Pe parcursul nopții, valorile termice vor atinge pragul de -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă. În Muntenia, valorile termice ating 15 grade în prima parte a intervalului.

După data de 28, tendinţa va fi de răcire va fi resimțită, ajungându-se la valori de 6 – 8 grade. Prognoza meteo arată că temperaturile de 14 grade înregistrate la începutul intervalului în Oltenia, vor coborî până la – 8 grade.După ziua 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative în această zonă a țării.

Related posts

Ce spune șeful NATO despre dronele căzute în România: Nu există dovezi

econtext

400 de voluntari pentru sărbătoarea ciclismului din București. Ce înseamnă să ajuți fără a primi niciun ban? „Te face să dai tot ceea ce este mai bun în tine”

econtext

Rusia stă cu ochii pe summitul NATO și cu degetul pe trăgaci

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More