12.1 C
București
25 februarie 2024
econtext.ro
RENOVATIO

Cate case detin cei mai importanti politicieni din Romania. TOP 20! Vezi cate locuinte au Tariceanu, Blaga, Udrea, Ponta, Antonescu, Basescu, Voiculescu, Vanghelie

Dupa cum spuneam intr-o analiza precedenta, una dintre cele mai importante embleme ale bunastarii umane o reprezinta locuinta.

Cine detine o locuinta, fie ca este apartament, casa, vila, etc., se poate considera un om aproape implinit.

Iar daca detii mai multe locuinte, atunci, cu siguranta, poti fi considerat o persoana avuta. Si multi dintre alesii nostri sunt astfel de persoane, care se pot considera implinite.

Politicieni

Econtext va arata cate case detin cei mai importanti politicieni din Romania. Am selectat 20 de nume de politicieni, cei mai importanti din Romania la aceasta data. Sunt politicieni care, in marea majoritate, fac parte din Parlamentul Romaniei.

Am selectat 20 de persoane, 9 din coalitia de guvernare, 9 din opozitie si inca doi politicieni neafiliati. In plus, am pastrat o proportie intre partidele din ambele tabere, indiferent de situatia lor din Parlament.

Cei 20

Iata care sunt aceste persoane: Vasile Blaga, Elena Udrea, Emil Boc, Roberta Anastase (PDL), Attila Verestoy, Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely (UDMR), Gabriel Oprea (UNPR), Victor Ponta, Adrian Nastase, Marian Vanghelie, Ion Iliescu (PSD), Calin Popescu Tariceanu, Varujan Vosganian, Crin Antonescu, Puiu Hasotti (PNL), Dan Voiculescu (PC). In afara acestora, i-am adaugat si pe Traian Basescu si Sorin Oprescu.

Sa subliniem: aceasta analiza prezinta tipurile si numarul locuintelor detinute de acesti politicieni. In plus, unii dintre acestia detin o parte din locuinte in coproprietate, cu sotia sau alte rude.

Case si pamant

Nu este prima radiografie de acest gen pe care o publica Econtext. In toamna anului trecut, am publicat un top al presedintilor de consilii judetene in functie de numarul de case detinute.

Vezi aici cate case au sefii judetelor din Romania. Cine e presedintele de judet cu cele mai multe locuinte

In afara caselor, Econtext a prezentat si alte tipuri de bunuri non-monetare, detinute de diferite clase sociale. La inceputul lunii septembrie a anului trecut, am publicat un clasament al suprafetelor de pamant pe care le au primarii din toate judetele tarii.

Iata cat teren intravilan si extravilan detin toti primarii judetelor din tara noastra. Cine se plaseaza surprinzator pe primul loc

Topul locuintelor

Dar sa revenim la locuintele detinute de politicieni. Doi dintre politicienii citati sunt pe primele locuri, fiecare avand cate sapte locuinte. Este vorba despre Gabriel Oprea si Verestoy Attila.

Primul are doua apartamente, 3 case de locuit si 2 case de vacanta. Al doilea are 5 apartamente, 1 casa de locuit si o casa de vacanta.

Pe locul trei se situeaza fostul premier Tariceanu, care are in posesie 6 locuinte, iar pe a patra pozitie se claseaza Victor Ponta, care are 3 locuinte (2 apartamente si o casa de locuit). Surprinzatoare este pozitia lui Arian Nastase, care are 2 locuinte, desi el avea renume de mare proprietar imobiliar.

 

 

Related posts

Piața imobiliară s-a prăbușit, în Germania. Ce urmează în restul UE

econtext

SEMNAL DE ALARMĂ în economie: construcțiile scad la începutul verii

econtext

Cate case detin cei mai importanti politicieni din Romania. TOP 20! Vezi cate locuinte au Tariceanu, Blaga, Udrea, Ponta, Antonescu, Basescu, Voiculescu, Vanghelie

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More